skvalborg / kvalborg / valborg
Som många vet är valborg mer än en dag för oss i Uppsala (speciellt vi studenter). Medan många drog igång redan på fredagen så åkte jag hem till en kompis där jag blev bjuden på middag, snackade skit och såg bland annat på Planet Earth. Perfekt start på en riktig festhelg! Vi var båda mycket nöjda! 
 
Skvalborg 
 
Lördagen bjöd på lite förfest hemma hos min kursare Micke. Medan jag sminkade mig så stod en fotbollsmatch på i bakgrunden (såg såklart också på matchen) och när vi alla kände oss redo drog vi mot Flogsta där två kursare hade Skvalgorgs-/ inflyttnignsfest. Med en inbjudan som osade av "Squatting Slavs & Tracksuit" drog vi på oss våra sköna adidasbyxor och stannade till strax efter två. Hamnade hos en kompis och såg på Harry Potter, åt pop corn tills det sprutade ur öronen och hade sleep over. Bra jävla skvalborg!
 
 
Lätt skönaste festklädnaden!
 
 
Kvalborg 
 
Vaknade upp hemma hos en kompis och chillade ett tag. Sedan drog jag hem, duschade och bytte om för att sedan återvända och göra om samma process som gårdagen. Vi kollade derbyt mellan Hammarby och Djurgården och sedan firade vi Hammarbys vinnst hela kvällen. Eller jag gjorde det i alla fall. Vi bakisåt pizza och drack öl efter matchen och hamnade på Norrlands nation (då vi insåg att vi inte skulle komma in på Snerikes) och dansade till Avicii tills svetten rann (för mig i alla fall). Då promenerade vi bort och köpte Langos, satt utanför Snerikes ett tag (iklädd blus och en kofta över det, längtar tills vi slipper jackor <3) och sedan cyklade jag hem. 
 
Jag på morgonen (läs: kl. 14:20, haha!). När man dragit med 1,5 flak öl från festen (mina såklart) och ska ta med det hem dagen efter!
Tänkte vår och körde på rött! Så fin färg!
 
På väg till nationskvarteren. Jag minns att jag tänkte att jag är extremt taggad på en sommar i denna stad!
 
 
Att sitta på en bänk strax efter kl. 1 med en kofta och känna att man inte frös 
 
"Vi kom inte in men nöjde oss med platser utanför-stadiet"
 
Valborg
 
Den stora dagen var kommen! Jag gick först, tillsammans med några kursare, på en champagnefrukost. Det var lite blandat med folk (några man kände, några bekanta och några främlingar) och med ett av stans bästa balkonger med utsikt mot ån och kyrkan. Vi åt oss mätta, jag drog hem och fixade lite och sedan satte jag mig med ett gäng vänner i Ekoparken och drack öl och hade det så bra. Som vanligt var det så (jävla) mycket folk att man inte hann prata med alla! Vid två trillade min syster in från Stockholm och hakade på oss. Vi fick middag hemma hos Sofie och Emil där det blev lite lekar/spel och häng innan några av oss drog vidare på en riktigt sunkig men ändå rolig efterfest. Jag och Wilma kom hem vid fyra och var riktigt nöjda med valborg! 
 
Man ba: "Skål våren!"
 
Fina Sofie och jag!
 
 
Som sagt: stans bästa utsikt! I år var också första gången jag fick se forsränningen också! Kul! 
 
SVT kom förbi och dokumenterade händelsen till deras liveflöde!
 
Från stans bästa utsikt till...
 
... en proppad ekopark! Bästa kontrasterna! 
 
 
Skål! 
 
Så glad att hon kom hit min lillasyster!
 
Från resten av dagen har jag bara videor från snapchat typ, haha! Hade i alla fall en riktigt bra helg som jag sent kommer att glömma! Första maj spenderades bakis hos en kursare där jag somnade till Vänner, skrattade åt roliga bilder och videos från helgen och åt pastasallad och drack juice. Nu försöker jag komma ikapp med plugget och vardagen igen, går väl sådär när hjärar bestämt sig för semester! 
Angelica Wåhlin

Gud, vad härligt! Jag skippade typ hela valborg & dagarna runtomkring i år haha ..

Svar: Riktigt behövligt och härligt!
Ja, men det är ju skönt det också! Tänker att man får göra lite som man vill. Hade själv inte så mycket planerat utan tog dagarna som de kom typ :)
Alice Svensson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress