Förra helgen

Jag var på landet i oktober förra året. Då hade mitt hjärta precis gått i tusen bitar. Jag kunde inte äta, mådde illa, sov oroligt och grät mest hela tiden. Jag var så trasig. Min framtidsbild hade förändrats, rasat ihop och nu var jobbet att bygga upp en helt ny och bättre bild. 

Förra fredagen var första gången jag var här sen dess. Jag åt vid samma bord, med samma personer och jag skrattade. Jag kunde stå på bryggan och se solen försvinna ner bakom träden på andra sidan vattnet. Skapa nya bra minnen! Inte stå där och försöka att förstå, ringa samtal efter samtal utan svar. Jag gick och la mig i samma säng, tänkte tillbaka på hur det var natten i oktober. Fick en känsla av sorg ändå. Jag hade känt mig så liten men nu känner jag mig starkare, även om tankarna på hur det var i höstas gjorde mig lite nedstämd. Jag tänkte på det som fått mig upp på fötter igen: den nya situationen kring studierna med nya klasskamrater och institution, mitt nya kök (som äntligen renoverats) och att jag tog ett steg tillbaka från Stockholm. Denna helg var faktiskt en av de första som jag inte hade ångest när jag gick av tåget när de ankom till Stockholm Central. Det kändes bra att traska över till Kungsholmen och känna att jag mådde bra samtidigt som jag var där i staden som varit vår. Det kändes som att passera ett målsnöre man siktat på länge. 

 
 
 
Dessa solnedgångar är ibland allt man behöver! 
 
Jag åkte alltså till Stockholm förra fredagen efter jobbet (har lite smått börjat jobba på posten igen inför sommaren, dock i Uppsala). Sedan tog vi (jag, mamma, Wilma och Lasse) oss ut till landet. Vi åt grillat och sedan somnade jag i en fåtölj framför brasan. Perfekt fredag! 
 
På lördagen ägnade jag mig åt lite uppsatsplugg. Sedan behövdes det hjälp nere på bryggan med att fixa en boj och så avslutade vi vistelsen med fika på bryggan. 
 
 
 
 
 
Det gjorde mig gott att få komma ut på landet, skulle gärna stannat längre! Sedan åkte jag, wilma och Lasse till Tele2 arena och kollade på Hammarby - Sundsvall. Vilken match... Att tappa en 4-0 ledning till 4-3 på typ 20 minuter var en besvikelse som hette duga. Men 3 poäng tog vi hem och det får vi vara glada för!
 
 
Alltså denna tjej <3
 
 
På lördagskvällen tog jag mig hem till pappa för att äta middag. Han fyllde år och det firades med lite öl, pizza på närmsta pizzahak och sedan ett glas vin hemma hos honom innan vi sa godnatt och hejdå och jag tog tunnelbanan till mamma (de var dock kvar på landet).  
 
 
På söndagen försökte jag få så mycket som möjligt av uppsatsen gjord. Vid 16 började jag ge upp och tog mig ner på stan för att handla på Monki (de har stängt ner butiken i Uppsala så man får passa på medans man är i stan). Jag passade på att traska lite långsamt med kameran för att försöka rensa skallen lite genom att ta bilder. Efter några riktigt svettiga minuter i provhytten (sommarvärmen hade gjort entré) så traskade jag hem till mormor och morfar för att hänga lite på deras balkong och äta middag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade tänkt mig en lugn helg men det blev en hel del flängande. Men den var behövlig! Jag kollade när jag senast var i Stockholm och hälsade på familjen och det var i mars. Nu har jag bokat in lite fler besök i maj och början av juni (Wilma tar ju studenten) så det kommer att hända lite roliga saker framöver. 
Rebecca Adnell

Sån jäkla härlig stämning i bilderna. Skönt att höra att du mår bättre! ♥

Svar: Tack så mycket! ☺️ ja, allt sånt får ta den tid det tar! ❤️
Alice Svensson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress