Vecka 8 | 2017
Igår var jag bakis och kollade på Cinderella (den otecknade filmen som är ganska ny?) och åt sushi till middag, därför kommer detta inlägg upp idag. Vecka åtta förde med sig snö, mycket plugg inför en omtenta och teater och utgång. Vi ser vad som hände genom bilder från min mobil! 
Händelser från veckan:
  
Veckan började med snöfall och jag blev otroligt lycklig över det (trots att jag såg ut som en snögubbe efter en promenad till föreläsningen). 
 
Älskar hur sagolik denna stad blir med lite vit snö på marken.
 
Tills temperaturen blir varmare och den vita snön blir till brun slask...
 
Vi hade inte fått CSN på en och en halv månad och jag kunde med hjälp av lite mynt i plånboken rädda upp de 24 kronorna jag hade på kortet så att jag kunde köpa mig lite bröd. 
 
Hittade även lite annan mat längst in i frysen som jag kunde äta upp. Fick dock ont i magen efter middagen, hur länge håller falafel i frysen egentligen?
 
1. Har införskaffat mig en "blipp" som jag fyller på med pengar och kan köpa billigare kaffe. Så bra i pluggtider!
2 och 3 pluggat en del till tentan jag hade på lördagen. haft ont i handen av allt skrivande och bläcken på många pennor har tagit slut...
 
Har pluggat till en omtenta i veckan och så här såg jag ut klockan 19 en torsdagskväll i skolan. 
 
 Fick PMS och grät för ingenting. Så jobbigt när det händer men det går ju över. På fredagen fick jag min mens och då blir det oftast bättre. Tycker att det är så orättvist att man ska behöva vara en känslomässig berg. och dalbana hela tiden. 
 
Det blev fredag och en obligatorisk chokladbollsfika inföll sig i min favoritkorridor på EP. 
 
Några av oss går och paxar ett bord och Linda kommer efter och frågar (på skoj) "Är det här vi sitter?". CSN hade äntligen kommit och vi passade på att fylla våra förråd med diverse drycker. Bör nämna att vi var ett gäng personer och att allt inte konsumerades på samma gång. Man kan dricka annat än alkohol! (Alkohol är inte lämpat för personer under 18 år).
 
Ångesten inför lördagens omtenta lättade lite när jag traskade hem från stan och såg denna himmel.
 
På lördagsmorgonen traskade jag till bussen i solljus och var lite ledsen över att skriva tena en sån fin dag.
 
Heja, heja... Hoppas på det bästa!  Tyckte att alla frågor gick ganska bra, dock hade jag noll koll på en och får jag inte en poäng på den så kommer jag inte att bli godkänd (minst 1 poäng på alla frågor och samtidigt får den totala poängsumman inte vara under 24 poäng). 
 
På lördagseftermiddagen kom denna brud och hälsade på! Vi fyllde på med mat hemma hos mig och gick sedan och såg William Spetz show "Mormor jag vet att du är i himelen men har du tid en timme?".
 
På teatern. Så bra show, skriver mer om den sen! Den är värld ett eget inlägg (eller två). Vi gick efter tetern hem till Linda och MArtin och sedan gick vi ut och klubbade på Norrlands som hade 04-släpp. Så skumt att min LILLAsyster får gå ut och festa... 
 
Söndagen blev en riktig slödag. Promenerade bort till stationen och lämnade av syrran där, gick en sväng på stan för att bland annat lämna tillbaka en bok på biblioteket och gick hem och sov resten av eftermiddagen. Lyxade till det med suschi till middag. Har en så bra sushirestaurang i mitt område att jag kan överväga att aldrig flytta tillbaka till Stockholm, haha!
 
Detta har jag också tänkt på:
 
- Mitt sparande inför framtiden. Jag och mamma var på en visnign av en trea i Stockholm helgen innan denna vecka (spontant och ingen ska köpa något). Jag har en bild av hur jag vill bo i framtiden och känner att jag behöver strukturera upp en ekonomisk plan för det hela. Jag gillar ju att spara och se summan med pengar växa, däremot har jag också kommit in i en "unna-mig-fas" och tänker att livet är ändå ganska kort för att bara spara allt jag kan. Man måste få göra roliga saker, äta gott och köpa ett nytt plagg då och då. Det hela kräver en baland som jag är bra på att upprätthålla men skulle behöva se till att jag sparar mer effektivt i bland annat fonder. Vi får kolla upp det där snart! 
 
- William Spetz var verkligen så grym! Ska skriva ett inlägg om pjäsen sen! Tårar och stratt i en och en halv timme. Bästa William! 
 
- Är ganska trött på hur dålig återkopplig vi fick förra terminen och funderar på att maila någon studiebevakare om saken. Vi får lära oss hur vi i framtiden ska jobba för att ge våra elever en så bra inlärning som möligt och så gör de inte samma sak mot oss... Lite dubbelmoral över det hela!