FMTK
Det är så skönt att ha gymmet med bara några minuters cykelavstånd, både hemifrån och från plugget. I höst när jag byter institution så blir det ännu närmare från plugget, nämligen i huset bredvid! Idag drog jag och Elin iväg och körde ett pass. Skönt efter all påskmat och godis. Det blev en halvtimme på crosstrainern och fem svettiga minuter i en trappmaskin. Alltså trodde att jag skulle dö! Haha, det kändes verkligen i benen och rumpan! Ska öka på stegvis vid varje träning (hahaha!!! Humorn är på topp!). Sedan körde vi ett av Försvarsmaktens pass på deras app FMTK (Försvarsmaktens Träningsklubb). Testade ett magpass i torsdags som kändes i flera dagar efteråt, så effektivt! Idag blev det ett pass som hette "Lilla utmaningen" med lite smått och gått. Kändes bra när vi gick därifrån. På torsdag blir det spinning igen! 
 
Lilla utmaningen, som vi bland annat körde idag, bestod av:
10 situps
10 armhävningar
10 benböj 
10 burpees 
x 3
 
Det bästa med appen är att man kan träna var som helst. Man behöver inte tillgång till ett gym och de enda vikter som behövs är ens egna kroppsvikt. Idag lade jag dock på lite vikt när jag gjorde benböj, men man gör lite som man vill. Sedan är det så skönt att någon har gjort ett pass så att man slipper sitta och plannera, man kan också söka och ställa in vilken slags träning man vill köra (rörlighet, styrka eller kondition), tid och ansträningningsnivå. Oj, nu blev det mycket om appen känner jag! Jag kör dock inte enbart utifrån appen men den ger en hel del inspiration. Hoppas på träningsvärk imorgon! 
 
 
Innan dagens pass. Skönt att träna mitt på dagen då det är så få på gymmet! Träffade dock på två andra lärarstudenter från mitt insparkslag så det blev lite lärarsnack, haha!