Last Day
Igår hade vi den sista heldagen i Edinburgh och Skottland för denna resa. Väldigt tråkigt men det ska bli skönt att komma hem igen. 

Idag tog vi första bästa buss till The Royal Botanic Garden. Vi gick runt där ett tag, kollade på de blommor som fortfarande blommar och njöt av ett väldigt fint väder. 
Använde denna vän en hel del! (Och har gjort hela resan! Ni får se sen!) 

När vi kände oss mätta på träd, blommor och gräs så tog vi oss tillbaka mer centralt där det blev lunch på McDonalds och sedan ett besök på Greyfriars Kirkyard. På denna kyrkogård ligger den alldeles vanliga polismannen John Grey begravd. Han skulle vara i stort sett okänd om det inte var för hans hund Bobby som låg och vakade över sin husses grav i fjorton år. Fin liten berättelse om kärleken mellan en husse och hans hund. Här sägs det även ligga en Tom Riddle som ska ha gett J.K. Rowling inspiration till Voldermorts riktiga namn i Harry Potter-böckerna. Dock såg vi ingen Riddle men vi såg en Black, en McGonagall och även någon James. 


Alla bilderna är på kameran! ;)

När vi ändå var inne på Harry Potter spåret så var vi tvungna att besöka The Elefant House. Ett café där Det sägs att Rowling satt och skrev på de första böckerna om den unga trollkaren. Det blev te och en millionar shortbread för mig med fin utsikt över slottet (dock fick jag luta mig bakåt väldigt mycket för att se slottet). Men det är fint! Så värt ett besök när man är i staden!!! 
Det bästa? Toaletten fullklottrad från golv till tak med citat, tack till J.K. Rowling och annat Harry Potter-relaterat.


Middag åt vi med Carol och Robert. De vi bodde hos förra gången vi var här. Så kul och trevligt att se dom igen! Sen blev det ett besök på The Inn on the Mile. Trevligt ställe som också är värt ett besök om man är i stan!