Redieringsinspiration
Torsdagen den 17 maj kände jag att jag behövde en paus från uppsatsskrivandet. Jag packade ner kameran och datorn i ryggsäcken och tog tåget till Stockholm för att gå på en inspirationsföreläsning på Scandinavian Photo. Föreläsningen hölls av fotografen Elin Kero (även känd under namnet nevnarien)och syftet var att inspirera redigeringen av bilder. Jag känner ofta att jag gör samma sak när jag redigerar mina bilder och det är kul att höra andras tankar och få lite tips och idéer. Elin har länge inspirerat mig och det är alltid kul att få en pratstund med henne då jag själv inte har så många i min omgivning som sysselsätter sig med fotografi eller redigering. 
 
Efter föreläsningen ringde jag familjen och bjöd in mig på middag. Medan jag promenerade bort hem till dom fotade jag lite och tog ett litet avbrott från allt som har med akademiskt språk att göra och fick vara lite kreativ istället. Tror att det är viktigt att bara få koncentrera sig på kreativa saker när man pluggar hela dagarna. 
 
 
 
Lämnade Uppsala och hamnade... 
 
...här!
 
Mycket av det som togs upp var tankar om redigering men också hur hon gått tillväga i vissa bilder!
 
Och en del före- och efterbilder! Alltid kul att se!
 
Jag har under en tid tänkt på min redigering och det jag lärde mig när jag pluggade en kurs i ämnet. Jag vill utvecklas och förbättras och tänker nog ta mig tid i sommar och verkligen gotta ner nig i photoshop. Tror verkligen att jag skulle må bra av det! 
 
 
 
 
Är det något som jag borde göra är fler kvällar som denna. Att lämna sin lilla bubbla och ta ett break ibland. Jag har ju den senaste tiden återfunnit min kärlek till vår fina huvudstad och det är något jag vill ta tillvara på i sommar! Jag ska ju ändå tillbringa sommaren här i Uppsala och ibland kommer jag nog att ta tåget till Stockholm för att få lite onväxling. 
 
 Men väl tillbaka i Uppsala välkomnades jag med denna vy! Domkyrkan badandes i ljuset från en sommarkväll! Riktigt fantastiskt! 
 
 
 
En onsdag i maj
Det är inte så jättemycket som händer just nu, samtidigt händer det så mycket! Jag vaknar på morgonen och känner att jag verkligen bara vill sova ut och ha semester. Jag vill gå på nationspubar och dricka öl med vänner, sova länge tills jag vaknar av mig själv och strosa runt i perfekt maj-ljus. Nu är det mindre än en vecka kvar tills uppsatsen ska in och allt fler börjar säga att de börjar se ljuset i tunneln. Jag ser hur min slutfärdiga uppsats kommer att se ut men jag är inte där än. Det är frustrerande! Men det går framåt! 
 
I onsdags åt jag en lunch på stocken med en vän. Välbehövligt med pauser, speciellt när de inkluderar en tallrik full med mat i solen. Efter det satte jag mig på biblioteket igen tills jag kände att "NEJ! Nu har jag suttit i den här salen så jävla mycket! Det är typ 28 grader ute och här sitter vi och dammar bort bland böcker!", då satte vi oss i skuggan i Engelska parken och fick nästan inget gjort. Hur gör ni som pluggar ute? Jag får ingen koncentration alls utomhus... Jag cyklade ner på stan en stund, hämtade ett paket kläder, köpte ett par solglasögon och cyklade hem och åt middag.
 
 
mmmmmmm, gott! 
 
 
Efter en snabb middag hemma stack jag hem till en kompis och kollade på Bajen-Malmö. Fan vilken match, att ligga under inte en utan två gånger, och vända båda gångerna föratt sedan ta hem det hela med 3-2... Snacka om spänning! Men jag var inte riktigt nöja över spelet. Jag vet att Bajen kan bättre! Samtidigt tror jag att det är bra för laget att ha den inställningen till att mycket kan förbättras, vi får inte låta detta segertåg ta över synen på utveckling och förbättring. 
 
Tog en bild med kameran innan jag cyklade iväg, efter att uppsatsen är inlämnad ska jag ut och ta bilder! 
 
En liten selfie i fönstret! Gud vilken kvällssol Micke har hemma hos sig! (dock jobbigt när solen ligger på och gör lägenheten till en bastu). 
 
Det var min onsdag! Jag var på inspirationskväll hos Scandinavian Photo i torsdags. Men mer om det i ett annat inlägg!
 
Uppsatsskrivande - små ögonblick
Jag är mitt uppe i mitt uppsasskrivande i historia och tillbringar dagara med att pendla från hemmet till biblioteket och sedan till campus och tillbaka hem. Vi är ett gäng som pluggar tillsammans och det är skönt, vi kan bolla tankar och idéer och låna böcker av varandra när det behövs. Sedan är det roligare att äta lunch med vänner än att sitta själv. Tänkte att vi kunde kolla tillbaka på lite ögonblick från förra veckan!
 
I onsdags blev min hjärna trött efter ett tag och jag skrev till en kompis och frågade hur det gick med uppsatsskrivandet. Vi konstaterade båda att vi behövde en glasspaus och möttse upp och tog cyklarna till ån och satte oss. Där satt vi ett tag i solen, åt glass och pratade om livet. Ibland behöver man en paus och då ska man ta en paus, speciellt om pausen inkluderar glass! 
 
 <3 
 
Samtidigt som jag oftast sitter inne och skriver så blir träden bara grönare och grönare. Brukar det gå såhär fort eller har det ovanligt (?) varma vädret spelat en stor roll i det hela? Så här såg det i alla fall ut förra veckan när jag cyklade till biblioteket. 
 
 
I torsdags bytte vi location på vårt pluggande. Det är viktigt att byta pluggplats lite då och då för att få in lite nya intryck. Vi gick från universitetets huvudbibliotek till Norrlands nation. Några köpte lunch medan andra hade matåda och vi satte oss på deras innegård och jag fick en perfekt plats som innebar både skugga och sol. 
 
 Jag + min kaffetermos = bästisar
 
 
 
I fredags hade jag misslyckats med mitt kaffe på morgonen och en vän säger att han fixar extra och tar med. Tänk vad en liten genst kan betyda! Det hade egentligen inte behövts men när det (tydligen) var röda dag och klämdagar så hade inte kafeterian på campus inte öppet. Jag blev i alla fall mycket glad över gesten och vi satt ute i Engelska parken och åt våra matlådor när vi tog lunchrast. Kaffet drack jag efter lunch sittandes på en tron och spejade ut över Engelska Parken.  
 
Invigde min nya t-shirt från Monki i fredags, älskar de broderade blommorna!
 
"Sitt normalt så kan jag ta en bild", sa jag. De försökte i alla fall... Så mycket skratt med dessa, kommer leva ett långt liv i alla fall! 
 
 Dricka kaffe ska man göra med stil! 
 
 
På fredagskvällen ville vi göra något kul så vi drog ihop ett gäng och hamnade på V-dala där vi drack öl och spelade spel. Kul att få rensa hjärnan med lite Cards Against Humanity! Vid stängning drog vissa av oss vidare till Palermo och andra hem. Kom nog hem efter tre någon gång.
 
 
Lördagen startade med lördagsfika på Norrlands nation. Åt en smörgåstårta med kyckling, bacon och äpplen och en frozen cheescake. Jag var inte alls bakis eller så men både jag och Rasmus konstaterade att smörgåstårta nog är en av de bättre bakismaten man kan äta. Sedan satt vi där ett tag och pluggade och fortsatte när de stängde att plugga på EP. Kom hem och var helt mosig i hjärnan och tillbringade kvällen i sängen med Eurovision som underhållning. Orkade verkligen inte ta mig någonstans och när mamma ringde så orkade jag knappt koncentrera mig på konversationen, haha! 
 
 
Tog mig en pluggpaus strax innan tre och satt i solen ett tag och drack mitt kaffe!
 
Söndagen blev ingen vilodag den heller. Jag mötte upp min kursare Micke och så satt vi i skolan typ hela dagen. När jag kände mig klar med en grej hängde sig word och jag fick skriva om en hel del. Där gick luften ur mig och vi traskade hem till honom för att se matchen mellan ÖSK och Bajen och äta pizza. Vi var fortfarande vänner efter matchen som tur är, det var lite spänning i luften efter matchen, haha! 
Det varma vädret betyder luftiga kläder. Skönt att slippa jacka och tröja (även om jag släpar med den hela tiden "om det skulle bli kallt", snacka om att inte lite på vädret, haha)
 
 
Det var lite av min förra vecka! Nu ska jag plocka ihop mina saker och bege mig till biblioteket igen! Denna vecka har jag lite roliga saker planerade så hoppas på att få denna uppsats klar nu! Imorse när jag vaknade skrek hela min kropp efter vila och semester. Hjärnan börjar bli trött!