Tisdagsutgång
Det känns verkligen inte som att det är torsdag idag. Mer som en söndag kanske? Denna lätta sinnesförvirring kan bero på att jag i tisdags skrev en tenta i svenska som andraspråk OCH lämnade in en uppgift i historia, detta skulle ju såklart firas med en utgång! Vi klämde in 9 personer i min lägenhet och sedan gick vi till Snerikes och dansade. Kommer faktiskt inte ihåg senaste gången jag var där, men det var kul som vanligt! Som så många gånger de senaste utgångarna hamnade vi på Palermo (tänk er ett lite sunkigt hak som är det enda som typ är öppet efter att nationerna stängt klubbarna, det är inte ett ställe man går till utan man hamnar där, haha) och sedan rosa pantern för nattmat. Eller rättare sagt: jag beövde mat! De andra nöjde sig med att smaka, haha! 
 
Det var kul att kunna dra ihop lite "olika" gäng och umgås. Nu var ju de flesta kursare men kul att kunna samla ens vänner och kunna umgås med fler på samma gång. Hade i alla fall en riktigt rolig kväll!
 
 Firade med en ny blus! 
Fotomässan och ny kamera
Förra helgen gjorde jag något väldigt roligt! På lördagsmorgonen tog jag tåget till Stockholm och mötte upp syrran hemma hos dem. På Stockholmsmässan var det nämligen Allt för sjön (vilket är en båtmässa) och... FOTOMÄSSAN. Ni kan ju gissa vilken av dessa mässor som jag var mest intresserad av! 
 
Wilma mötte upp pappa och de lämnade mig bland kameror och föreläsningar. Först ut var Elin Kero och Emelie Olsson. Två fotografer jag har följt länge och som jag verkligen inspireras av. De pratade om hur de använder sociala medier i sina företag och gav lite tänkvärda tips på hur man kan göra och vad man bör tänka på. Väldigt intressant och lärorikt! Jag har ju lite tankar om hur jag vill använda min instagram och fick lite bekräftelse på att jag är på rätt tankebana. Kul att äntligen få träfffa Elin också efter konversationer bland kommentarsfält på sociala medier, haha! 
 
Elin och Emelie 
 
Jag, fylld med glädje och inspiration!
 
Jag har under hösten inte haft så mycket inspiration alls till fotograferandet och kände att detta var en väldigt viktig dag för min del. Jag gick ifrån mässan med mer energi och tankar på vad jag vill göra och hur jag vill utvecklas. Samtidigt hade mamma och Lasse tagit sig dit och gått runt bland båtar och när vi kände oss klara tog jag med mamma till Scandinavianphotos nya butik i Stockholm. Jag hade bestämt mig för att köpa kameran jag tänkt på redan innan Canon släppt den (haha!). Någon vecka innan resan till Kanada hade jag lagt en bestälning på den men den hann tyvärr inte komma innan jag reste. Men tur nog så fanns min beställning kvar i butiken! Nästan tårögd såg jag hur säljaren knappade in all info på datorn och med ett stort leende tog jag emot min nya utrustning. Fick så proffsig hjälp och ett fantastiskt kundbemötande av personalen och gick därifrån så glad! 
 
Ren lycka! 
 
Fnissandes åkte jag, tillsammans med mamma, hem till familjen och jag fick plocka upp kameran och ladda batteriet för första gången. Mamma hällde upp lite bubbel och vi skålade för framtiden. Detta är något jag sparat till länge och jag kände bara lycka över att äntligen få äga en riktigt bra kamera! Det är en Canon EOS 6D mark II och det är lite som att lära sig fota på nytt. Det är ju en ny kamera jag ska lära känna, men det går snabbt att vänja sig! Jag, mamma och Lasse gick sedan ut och åt tapas till middag och sedan gick jag dansandes till Benjamin Ingrossos vinnarnummer i mello (live från mobilen) hem och tog den första bilden då batteriet laddat klart. 
 
 
Under söndagen så gick jag och kameran ut en sväng på promenad. Kallt och kyligt var det men jag kände att jag måste få testa och vilket skillnad det var! Att fota i fullformat är något nytt för mig och det är skillnad. Men jag lär mig snabbt! Senare på efter middagen så tog jag och mamma bilen till Uppsala, jag fick komma hem, varva ner och ladda om inför en ny pluggvecka. 
 
<3
 
Tänkte dela med mig av några av de första bilderna! Som sagt är det lite som en inskolning i en, för mig, ny del av fotovärlden. Att gå denna slinga, lyssna på musik och inte stressa fram något var behövligt. Tror att det kan vara svårt att ta fotoprommenader med mig om man inte har lite tålmod ibland. Jag ska vänta in folk som går förbi, se till att den där bussen är plasserad där jag vill att den ska vara och vänta in solen i vissa fall. Denna gång låg mitt fokus på att lära känna kameran och några av dess funktioner. 
 
Detta är lite av resultatet från dagen: 
 
 
 
Canon EOS 6D mark II + Canon 24-105mm f73.5-5.5 IS STM
Canada - Kingston
Det är dags för del två i min kanadaresa. Denna gång är det dags för staden Kingston där Mathilda bor och pluggar vid universitetet Queens. Vi tog en direktbuss från Toronto vilket gick väldigt smidigt. Tänkte på det här med att jag nästan aldrig åkt buss när jag rest inom Sverige. När jag åkte på läger med ungdomsgruppen i kyrkan gjorde vi ju det men det är nog de enda gångerna. 
 
Så här såg typ utsikten ut under hela bussturen, förstår när lokalbefolkningen säger att det inte händer så mycket i naturen.
 
 Vi kom fram rätt sent på tisdagseftermiddagen och vi alla var nog rätt slitna. Vi lagade egen pizza till middag och tre av oss såg på en film, eller de andra såg jag somnade innan introt var slut (som vanligt). 
 
På onsdagen startade vi dagen med en riktig "instagramfrukost", som Mathilda beskrev stället. Och vi blev inte besvikna!
 
Mot frukosten!
 
 Så ljust och behagliga färger! 
 
 Alltså kolla på denna skapelse!
 
Efter frukosten så strosade vi runt på stan. Vi hamnade först i några butiker, jag hittade några plagg på rea och sedan gick vi ner till hamnen och tillbaka. Bussen till Montreal skulle gå på eftermiddagen och vi ville få i oss lite mat innan. Kingston är en liten stad och det finns inte så mycket att se. Vi fick se delar av universitetet där Mathilda pluggar och det var kul att få se stan som är hennes hem för detta år. 
 
 
 
 
 
Så kul att se hur Mathilda har det till vardags! Nästa del kommer att handla om Montreal och vad vi gjorde där!