Canada - Toronto
Tänkte att jag måste berätta om min kanadaresa jag gjorde förra veckan! Jag tror att jag delar upp det i fyra delar, så ett inlägg per stad (vi besökte nämligen Toronto, Kingston och Montreal) och ett sammanfattande inlägg. Jag börjar med Toronto! 
 
Jag reste dit tidigt på lördagsmorgon (den 17/2) och då flög jag till Paris (mellanlandade i fem timmar) och sedan vidare till Toronto där jag mötte upp två vänner till Mathilda och sedan Mathilda själv. Jag var rätt trött av resan dit men vi tog oss ut för en sen middag och sedan kände jag för att sova. Att resa länge och långt tar verkligen på krafterna!
 
 
Den andra dagen (söndagen den 18/2) såg vi att vädret skulle vara fint och vi bestämnde oss för en utflykt till Niagarafallen. Vi började dock dagen med en riktig lyxfrukost innan vi tog oss till en bussterminal. Det blev en bussesa på några timmar (pga trafik, annars tar det ca 1,5 timme) så vi fick stressa igenom fallen. Men fint och riktigt häftigt var det! Fallen gränsar ju till USA så det är lite kul att se över och tänka att det faktiskt är ett annat land på andra sidan vattnet. 
 
Mathilda och på andra sidan skymtar vi USA
 
 
Det är ofattbart hur mycket vatten det handlar om! Och att det aldrig tar slut! Haha!
 
 
Gänget! Jag, Anna (som är en bardomsvän till Mathilda), Johanna (som är en vän från Lund) och Mathilda.
 
 
 
 
En riktigt mäktig upplevelse måste jag säga. Är man i närheten så är det verkligen värt ett besök! Jag kopplar ju Niagarafallen lite med Pelle Svanslös. Det var så att när jag var liten och åkte till USA för första gången (3,5 år gammal bör tilläggas) blev jag så besviken över att inte Pelle var där (då jag hade läst Pelle Svanslös i Amerikatt många gånger och var övertygad om att han måste vara där när jag är där, vilket är logiskt i en treårings ögon). Pelle blir i boken lagd i en tunna och kastad utför fallet. Det är väldigt troligt att man inte överlever ett sådant fall kan jag konstatera! Vi tog oss tillbaka till Toronto, åt middag och de andra gick ut medan jag tog det lugnt på kvällen. 
 
Den andra dagen (måndagen den 19/2) så blev det en tur på stan. Vi gick till Graffiti alley, shoppade lite och strosade runt på stan. Mycket var dock stängt på grund av att det var en natonell helgdag men det var ändå kul att se sig om. Den är verkligen en varierande stad med låga hus i de största delarna för att sedan bestå av skyskrapor i andra delar. Coola kontraster! På kvällen fick vi besök av Mathildas roomate och vi åt på en kinesisk restaurang. Riktigt gott var det! 
 
 
 
 
 
 
Graffiti alley! Kul att folk kan uttrycka sin kreativitet på detta sätt och att ingen annan kommer och skriver över konsten med något oppassande ord eller så. Ju mer man tittar hittar man alltid nya detaljer. 
 
 
 
 
 
MIdda på den kinesiska restaurangen. Konceptet var att man fick beställa in alla ingredienser man ville ha och sedan tillaga det själv i en gryta. Supersmarrigt och roligt! 
 
Sista kvällen bjöd även på en utgång!
 
Det var Toronto det! Dagen efter tog vi bussen mot Kingston som är den stad Mathilda bor och pluggar i. Men mer om det i ett anat inlägg! 
Tyskland
Jag var ju i Tyskland förrförra veckan för att tillsammans med pappa ställa ut på världens störska leksaksmässa. Mässan hölls i Nürnberg som ligger ca 15 mil utanför München, så vi flög till München och tog tåget till slutdestinationen. Jag har ju tidigare vid tidigare besök i Tyskland bara vart i Berlin så det var kul att få uppleva södra delen av Tyskland. 
 
Vi pratade med personalen på mässan (som var ENORM, sjukt stort och mycket folk) och blev rekommenderade restaurangen Barfusser (översättningen på namnet blir barfota, vilket vi inte behövde vara, haha!). Resataurangen var belägen nere i en källare och orden som kan beskriva detta var enkelt men otroligt gott och fantastisk atmosfär! Det märktes att det var många av lokalbefolkningen som besökte detta ställe. Rekommenderar ett besök om ni är i närheten! 
 
Jag åt en typisk Schnitzel, enkelt men väldigt gott! 
 
 Pappas rätt som jag inte riktigt minns namnet på... Det runda är i alla fall knödel. Riktigt gott också! 
 
Och till efterrätt åt jag Apfelstrudel, fnissigt gott! 
 
 
 
Tyskland har blivit lite som ett favoritland. Jag kommer gärna tillbaka hit en vacker dag. Men på lördag åker jag till  Kanada för att träffa Mathilda och se mig om, det är jag så extremt taggad på! 
Weekend
Efter en spontan utgång i fredags vaknade jag upp med huvudvärk och en Emma som var på väg hit till Uppsala. Mötte upp henne på stationen och vi åt lunch på en av nationerna. Alltid roligt att visa mina icke-uppslavänner hur studentlivet är här (eller kan vara)! Efteråt gick vi en promenad hem till mig och handlade lite på vägen. Vi hann inte så mycket mer och bestämde oss för att laga middag och körde på en lugnt Mello-kväll. Riktigt trevligt! När man inte umgås så ofta känns "egentid" med vänner viktigt. 
 
Söndagen började med en lugn frukost, lite tvättid för mig och sedan tog vi oss en promenad ner på stan. Solen sken och snön höll sig kvar på marken. Vi gick till Engelska Parken och sedan upp till slottet för att ta oss ner och fika på Café Linné. Vädret växlade mellan sol och snöfall med vindar (riktigt busväder). Därefter var det dags att traska mot tåget och säga hejdå. 
 
 
Jag och historiska institutionen bakom mig. Här trivs jag bra! 
 
En favoritvän på en favoritplats!
 
 
 
 
 
Efter att ha lämnat av Emma vid tåget tog jag på mig hörlurarna, satte på musik och traskade hemåt i lugn takt med kameran i handen. Söndagskvällen spenderades med att lyssna på jazz, dricka te och redigera bilder. Sköt upp med att starta inlämningsuppgiften i den kurs vi läser nu, men det får man göra ibland! Jag har nu börjat att skjuta ifrån mig plugget på helgerna (ibland är det oundvikligt men jag försöker), att få två dagar ledigt känner jag är viktigt för att få en bra balans.