Livet.
 
Livet har inte varit lätt under de senaste veckorna. En händelse som inträffade för snart två år sedan har satt djupa spår och jag få nu hjälp med att sortera ut mina tankar och känslor. Samtidigt fick jag mitt hjärta krossat i miljoner bitar. Ett avslut som ingen av oss ville men det blev som det blev. Som grädden på moset har jag haft några tuffa kurser denna termin och kurser släpandes från förra som tyngt ner min motivation rejält. Det är nu jag börjar se ljuset i tunneln. Jag är långt ifrån hel, jag ser det som en lång process men det känns lite, lite lättare.

 

Jag har gått från att gråta i kön till kassan på ica, gråta på tåget till och från Stockholm, inte kunna äta, spy pga alla känslor och konstant illamående till att skratta högt med nya och gamla vänner, kunna äta en normalstor måltid (och lite till) och gå en dag utan tårar. Visst går det upp och ner! Det är dagar där gravitationen känns ovanligt tung, där jag bara slits mellan vad jag vill och vad jag känner och jag bara vill ligga under en filt och gråta. Men det finns också dagar där jag umgås med vänner över några öl och skrattar tills kinderna värker, där jag går till skolan och känner att dagen kommer att bli bra och dagar där jag tar mig ut i motionsspåret och känner energi. 

 

Det får ta den tid det tar! Jag är beredd på att jag kommer att ha dippar. Jag kommer att falla men det kommer att bli lättare att ta sig upp. Nästa vecka har jag två tentor, en om medeltiden och en i svensk språkhistoria (släpandes från förra terminen). Tankarna fokuseras just nu på vikingar, kungar, kyrkans inflytande på det medeltida samhället, islams uppkomst och spridning och det mongoliska rikets spridning. Håll tummarna på att tentorna går bra! 

Hösttankar
Jag gillar alla årstider, det finns något charmigt med var och en. Hösten ger mig på dock lite ångest. Det här färglada hösten pågår inte så länge och varje tillfälle som jag inte tagit tillvara på att vara ute, fota eller bara njuta av stunden ger mig lite ångest. Under de senaste dagarna har reget fallit konstant och vinden sliter ner blad efter blad och detta är så jobbigt. Hann dock vara ute en stunde efter tentan förra veckan och hade då med mig min kamera. Tog de årliga höstbilderna på domkyrkan och promenerade i frasiga löv. En bra dag! Jag får tänka att det än är inte för sent (det finns många träd som fortfarande är gröna) och det kommer andra år. Nästa höst hoppas jag på att kunna ta mig upp till Åre (typ under september). Det hade varit mysigt! 
 
 
 
 
 
höstrusk, tjutskratt och bra föreläsare
 
 
 
 
Igår lyckades jag ta mig ut ur lägentehen och promenerade i småregnet ner på stan. Tog en liten omväg med kameran och precis när jag går nedför carrobacken (andra bilden) hör jag riktigta tjutskratt (ni vet som när man verkligen tar i från tårna och skrattar?) och ser en kvinna komma springades nedför backen från slottet med sin yngre dotter på ryggen och den äldra springades hack i häl, alla skrattandes sådär från tårna. Det kändes så bra i magen!
 
Det fina höstvädret som vi hade förra vecka är sedan några dagar tillbaka ersatts av regn och kyla. Men det är okej, även om jag skulle föredra solen en höstdag, det är ju ändp lite mysigt när man är inomhus... På stan köpte jag några bra-att-ha-grejer (såsom limstift, kludd/häftmassa och pennor) och sedan traskade jag förbi mataffären innan jag gick hem och fikade. I fredags bakade jag dessa fantastiska kladdkaksmuffins som jag la i en ruta mjölkchoklad i, de är farligt goda! Har redan ätit upp alla... Så typiskt! Nästa gång fryser jag in dom så att de är svårare att komma åt!
 
Idag har jag haft två föreläsningar. En om Kina under medeltiden och en om hur islam bredde ut sig under samma tid. Det var två olika föreläsare som vi haft förut och jag gillar båda, hyffsat lätta att hänga med och fick mig att skratta till några gånger. Älskar när folk verkligen har nördat in sig i ett ämne!