Fredagsmiddag
Igårkväll tog jag mig hemhem till Stockholm. Blir alltid lika förvånad över hur många som åker tåg på fredagskvällen, men hade tur att få en sittplats i en av tågets korridorer. Under senare tid har jag känt lite vemod till denna stad, den förknippas med så mycket vilket kan göra det lite jobbigt att komma hit. Relationen med Stockholm är något jag måste jobba med hela tiden efter flytten till Uppsala. Jag klev av tåget strax efter halv sju och kände pulsen direkt, min egna som slog i takt med stadens. Kändes ganska bra att vara tillbaka trots allt. 
 
Jag promenerade hem till familjen och möttes av mamma och sedan Lasse. Vi valde snabbt att ta oss bort till restaurangen Bergamott på Hantverkargatan. Valde att för första gången (tror jag) testa hästfilé. Fantastiskt gott och väldigt smakrikt och mört! Till det serverades stora klyftpotatisbitar och grillad tomat (vilket jag älskar) och pepparsås (?). Smakerna gifte sig verkligen med varandra. Mamma och Lasse åt råbiff med handskurna pommes frittes (som jag också åt lite av, väldigt goda!). Det blev såklart efterrätt också, crème caramel! 
 
 
 
 
 
Mammas kompis kom förbi också och det blev mycket snack om #MeToo och även skolan. Hur samhället ska förhålla sig till sexuella trakaserier, hur vi nu ska gå vidare och hur vi hela tiden måste arbeta med dessa frågor. För det är ämnen som hela tiden måste bearbetas och diskuteras. Det kommer inte att hjälpa att arbeta med det under en tid nu, utan att fortsätta prata öppet om detta. Pratade lite om hur jag och mina kvinnliga klasskamrater i högstadiet fick gå på något som kallades DISA (har tyvärr glömt vad förkortningen står för). Dessa träffar skulle ge oss självförtroende och verktyg till att ta mer plats i klassrummet. Redan då var jag nog fel tjej att prata om detta med då jag själv inte hade några problem med att "ta plats" men det är också fel infallsvinkel på problemet. Det är ju inte tjejerna som ska ta mer plats utan killarna som ska ta ett steg tillbaka och ge tjejerna möjligheten att tala. Det handlar om att ge alla oavsett kön verktygen till att se när och hur man ska ge och ta plats i ett rum och där är både skolan och hemmet viktiga kunskapsspridare. Reflekterar och tänker mycket på hur jag vill att mitt blivande klassrum ska vara och på vad mina bliviande elever ska förvänta sig. 
 
 
 
 
En väldigt trevlig fredagskväll! Idag är planen att plugga och klockan 15 ska jag jobba. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress