Höjdpunkter

Livet rullar på och plugget känns mest som en ständig tentaperiod denna termin. Idag ringde klockan 7:20 (EN LÖRDAG!!!) för att jag skulle kunna ha en lugn start på dagen och kunna plugga innan kvällens roligheter. Men det var ingen fara, kom hem vid 22 går och gick och la mig i en rimlig tid så jag var rätt pigg när jag vaknade. Tänkte kolla tillbaka på roliga saker som hänt under den senaste tiden! 

 
Måste dela med mig av denna matlåda jag åt förrförra tisdagen! När jag åkte från Stockholm förra helgen så skickade mormor med mig en stor portion av söndagsmiddagen (de hade firat farsdag hemma hos mormor och morfar). Det var så sjukt gott att det kom ett litet stön (?) från mig när jag ätit första tuggan. Känns som att denna vecka handlade mycket om mat, hehe! Har kommit på mig själv att planera morgondagens lunch redan vid nuvarande lunch, väldigt typiskt mig!
 
  
När vi ändå är inne på lunch och mat så måste jag berätta en grej vi skrattade så mycket åt som hände dagen därpå. Något man borde veta om mig är att en av mina absoluta favoriträtter är köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Efter att ha pluggat ett tag på Norrlands nation gick vi till Stocken för att äta och när jag kliver in vid baren där man beställer mat så ser jag att just denna rätt är en av rätterna vid dagens lunch. Och vad tror ni jag gör då? Jo, jag skriker till ett litet oklart ljud! Det här med ljud har blivit en ny grej jag gör, när någon lite "oväntat" sker så kan det komma ett litet "oj!", skrik, pip eller annat oklart ljud... Min vän som jag var med trodde att det hade hänt något men när jag förklarade att det var ett ljud för att jag blev lycklig (?) över Stockens val av lucnhrätt så utbröt båda i skratt. 
 
Inte den godaste versionen av rätten men det dög! 
 
Förra fredagen (alltså inte igår) var jag på generalfest med nästan alla tidigare lärargeneraler. Väldigt roligt och trevligt! Kul att se hur insparken växer och utvecklas, från att vara något som några studenter drog ihop för snart 10 år sen till att få fler sponsorer och större möjligheter. Jag är ytterst stolt över att få vara en del av detta viktiga evenemang som får nya studenter möjlighet att välkomnas in i studentlivet i fina Uppsala.
 
 
Vi åt tacos! Johannes tyckte att jag inte var bra på det här med att uppskatta mängden på ingredienser i en taco och menade att det tog han 25 år att komma på detta. Jag menar att det är bättre att ta mycket på en gång då vi var så många och den mesta av tiden sitter man och skickar grönsaker mellan varandra. 
 
 
Alltså hur smart är inte detta?! Man lär sig saker varje dag! 
 

Förra helgen var mamma här och vi fixade i mitt kök och det börjar likna ett kök nu! NU ska en elektriker bara dra lite el, skåpsluckorna ska sättas på och resten av hallen/köket ska målas vitt. Sen är det lite annat som ska göras men snart är det klart! 

 
Jag skrev en omtenta i historia som bland annat handlade om antiken. När orginaltentan skrevs hade jag fullt upp med inspark och annat som snurrade i mitt huvud så fokuset var inte det bästa. Men nu har jag haft lite plugghjälp och vi båda klarade oss. Perfekt, kul och jag är riktigt nöjd! 
 
 
I veckan skaffade jag (äntligen!) gymkort! Tänker att jag börjar lite lätt och ser hur kroppen känner sig och ökar stegvis. På tisdagen gjorde jag något som jag velat göra länge men som jag bara inte gjort, jag spelade fotboll med Idrottsutskottet! Idrottsutskottet är ett utskott i lärarsektionen av kåren, lite krångligt att förklara men de idrottar tre gånger i veckan och alla lärar- och pedagogstudenter är välkomna att delta. Så roligt att spela igen! Om någon hittar min kondition så får ni gärna lämna tillbaka den, hehe! 
 
Så lycklig tjej! 
 
Efter fotbollen fick jag ett meddelande om att jag skulle bli bjuden på middag för jag och en kursare hade planerat att se på bandy! Sirius tog emot Bajen och såklart måste jag vara där och stötta grönvitt! Temperaturen börjar krypa ner och kylan var ett faktum men det var kul ändå. Bajen tog som förväntat hem vinsten (3-9) och jag kunde traska nöjd därifrån. 
 
 
Nu ska jag plugga lite och ikväll ska jag och ett gäng kursare på sittining med tema millenium, ska köra på tema Harry Potter hade jag tänkt! :) 
Fredagsmiddag
Igårkväll tog jag mig hemhem till Stockholm. Blir alltid lika förvånad över hur många som åker tåg på fredagskvällen, men hade tur att få en sittplats i en av tågets korridorer. Under senare tid har jag känt lite vemod till denna stad, den förknippas med så mycket vilket kan göra det lite jobbigt att komma hit. Relationen med Stockholm är något jag måste jobba med hela tiden efter flytten till Uppsala. Jag klev av tåget strax efter halv sju och kände pulsen direkt, min egna som slog i takt med stadens. Kändes ganska bra att vara tillbaka trots allt. 
 
Jag promenerade hem till familjen och möttes av mamma och sedan Lasse. Vi valde snabbt att ta oss bort till restaurangen Bergamott på Hantverkargatan. Valde att för första gången (tror jag) testa hästfilé. Fantastiskt gott och väldigt smakrikt och mört! Till det serverades stora klyftpotatisbitar och grillad tomat (vilket jag älskar) och pepparsås (?). Smakerna gifte sig verkligen med varandra. Mamma och Lasse åt råbiff med handskurna pommes frittes (som jag också åt lite av, väldigt goda!). Det blev såklart efterrätt också, crème caramel! 
 
 
 
 
 
Mammas kompis kom förbi också och det blev mycket snack om #MeToo och även skolan. Hur samhället ska förhålla sig till sexuella trakaserier, hur vi nu ska gå vidare och hur vi hela tiden måste arbeta med dessa frågor. För det är ämnen som hela tiden måste bearbetas och diskuteras. Det kommer inte att hjälpa att arbeta med det under en tid nu, utan att fortsätta prata öppet om detta. Pratade lite om hur jag och mina kvinnliga klasskamrater i högstadiet fick gå på något som kallades DISA (har tyvärr glömt vad förkortningen står för). Dessa träffar skulle ge oss självförtroende och verktyg till att ta mer plats i klassrummet. Redan då var jag nog fel tjej att prata om detta med då jag själv inte hade några problem med att "ta plats" men det är också fel infallsvinkel på problemet. Det är ju inte tjejerna som ska ta mer plats utan killarna som ska ta ett steg tillbaka och ge tjejerna möjligheten att tala. Det handlar om att ge alla oavsett kön verktygen till att se när och hur man ska ge och ta plats i ett rum och där är både skolan och hemmet viktiga kunskapsspridare. Reflekterar och tänker mycket på hur jag vill att mitt blivande klassrum ska vara och på vad mina bliviande elever ska förvänta sig. 
 
 
 
 
En väldigt trevlig fredagskväll! Idag är planen att plugga och klockan 15 ska jag jobba. 
Bandypremiär

De bra dagarna avlöser varandra! Pluggmässigt hade jag en lång dag även idag. Dock fick vi lite miljöombyte då vi hade en kursutvärdering i en ny sal på Campus engelska parken som de döpt till Humanistiska teatern. Det ser ut som en blandning av en biograf och en teater, med röda små snurrstolar och ”läktare”. Fint men lite opraktisk som föreläsningssal kanske? 

Efter lunchen hade vi två föreläsningar i universitetshuset (vilket vi hade igår också). Det är alltid kul att vara där då det är en så otroligt fin byggnad! Nu har vi inga fler föreläsnigar på kursen och det är dags att sätta sig ner och läsa. Samtidigt har jag en omtenta nästa vecka men har funnit mig en pluggkompis till den så det kommer att lösa sig! 

 

 Förevigade första gången på Humanistiska teatern med en bild, smälte nästan in med min röda tröja!
 
Universitetshuset! Vilken byggnad! 
 

Sedan har jag bakat kladdkaksmuffins (de blev dock inte lika goda som vanligt men de slinker väl ner…). Sedan hade Johannes bestämt att jag skulle följa med och kolla på när Sirius mötte Västerås i bandy. Jag som aldrig sett bandy men som inte är den som tackar nej till nya sporter hakade på. Västerås vann ("såklart"), jag taktikhejade dock på Sirius för att gynna Bajen, så lite besviken är jag alltid över resultatet! Kul att få göra en liten kvällsaktivitet i alla fall. Tänker att det var en bra uppvärmning till dess att Sirius möter Bajen om typ två veckor. 

 

Hade rätt kläder på kroppen men kände att det var dags att ta fram vinterskorna till nästa match! 
 
Kul sport ändå, som fotboll på is med lite inslag av hockey! Perfekt ju!