Skvalborg, Kvalborg och Valborg
Förra helgen var det ju det en av de roligaste helgerna i Uppsala, valborgshelgen. Då är det inte bara Valborg som firas utan även Skvalborg och Kvalborg (de två dagarna innan Valborgsmässoafton, sedan har vi även Finalborg den 1 maj men den kan vara jobbig att orka med). Hade en rikigt rolig helg med med mina fina vänner så tänkte berätta lite om den. 
 
Helgen började med Skvalborg (fredagen) och vi körde ett knytkalas hemma hos Elin och Patrik. Fan vad lyckat det blev med maten! Skönt med ett ganska lugnt häng med fina vänner.
 
 
Pastasallad, halloumi, stekta kikärter, hummus, tabbouleh och kycklingvingar. Så gott! 
 
Elin har en polaroidkamera så vi tog två bilder. Så roligt! 
 
Lördagen betydde Kvalborg och jag mötte upp Mathilda som kom från Lund för att stanna över helgen. Vi lämnade lite grejer hemma hos mig och gick sedan mot Östgöta nation som hade "Festikvalborg". De hade gjort tomten till ett festivalområde med matvagnar, DJ's som spelade musk och sedan hade de liveartister. Var riktigt taggad på att än en gång se Little Jinder och hon var lika grym som förra gången vi såg henne. Kvällen avslutades med efterfest hemma hos Linda och Martin. 
 
Det var så kallt så att en vän som jobbar på nationen kom med (smugglat) kaffe som vi kunde värma våra händer med. Men vi var glada ändå! 
 
Köpte mig lite vegansk mat som var så god! 
 
 
 Little Jinder! 
 
Så här såg jag ut när jag och Mathilda kom hem till mig vid ett. Trötta efter en lång men väldigt rolig dag! 
 
Söndag och äntligen Valborg! Vi satt i Ekomonikumparken under dagen och hade så tur med vädret. Lite kallt men det var ingen fara då solen var framme. Träffade en hel del bekanta och det kändes som att jag inte satt ner så mycket utan snackade med alla man stötte på. Vi åkte sedan hem till Marcus och Linnéa i Flogsta och var där till ett då vi försökte ta en buss hem (inte det lättaste då alla i Uppsala ville hem, eller vart de nu skulle, samtidigt). Var rikigt trött så somnade gott när vi kom hem.
 
 
Hela gänget <3
 
Alltså det här är typ en av de roligaste bilderna från helgen, det finns en film också men den håller vi oss för oss själva! Hahaha!
 
Alltså detta års valborgsfirande slog förra året stort! Hade riktigt roligt och det kickstartade våren på bästa sätt. HAr verkligen världens finaste vänner! 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress