Det tre första jobbveckorna
Jag är nu inne på min fjärde vecka som brevbärare. Anledningen till att det ekar tomt här på bloggen är för att jag blir så extremt trött efter jobbet så att jag går hem, somnar, lagar mat, äter och sen går och lägger mig igen. Haha! Inte så glamoröst liv direkt men det får vara så! Tänkte (när jag ändå skriver om jobbet) snabbt summera arbetsveckorna: 
 
Vecka 1 (4/7- 7/7): 
Den första veckan kan beskrivas med ett ord: träninsvärk... Mina vadert var döda. Har aldrig haft sån brutal träningsvärk förut, haha! Kunde inte sitta still en längre stund för då kunde jag knappt gå efter ett tag. Men den gick över efter någon vecka. Denna jobbvecka lärdes jag upp av han jag är vikarie för så det var rätt lugnt. Vi delade på husen och behövde inte direkt stressa. Samtidigt tyckte jag att el-cykel är fantastiskt! Man får hjälp i uppförsbackar och det är inte lika tungt, jag testade att slå av elen och hjälp vad mycket tyngre det blev med all post... Jag blev dock väldigt trött efter jobbet och sov den mesta av min lediga tid.
 
 
Vecka 2 (10/7- 14/7): 
Första veckan där jag jobbade själv. Måndagar och tisdagar är nog värst då man förutom den vanliga posten delar ut reklam och Mitt i-tidningar. Det blev en hel del övertid och väldigt långa dagar. Men ju närmare helgen vi kom ju snabbare blev jag med sortering och kammning (när vi sorterar upp breven i fack för att sen plocka ner dom i den ordning de ska delas ut). Träningsvärken försvann och kroppen anpassade sig för att springa i trapporna. Kände också att jag började snacka mer med kollegorna och kunde hänga med i postenskämt och även dra några själv. Började i slutet på veckan få in ett flow med alla brevinkast och är (fortfarande) irriterad på att vissa är så små. Detta kopplar jag till att det faktiskt var mest brev som skickades förr då de satte dit dörrarna. Började komma över "juste-denna-port-stadiet" vilket var skönt!
 
Cyklar en bit på Vallhallavägen varje dag 
 
Vecka 3 (17/7-21/7): 
De interna postenskämten började rulla på och jag hade ingen träningsverk alls. Samtidigt märkte jag hur sorteringen av posten gick snabbare och snabbare vilket också gjorde att jag kunde sluta i tid. Började få mer kontakt med kollegorna vilket är roligt. Bildminnet började sätta igång och jag kan nästan se diverse brevinkast på dörrarna framför mig när jag sorterar. Jag började fakiskt njuta av jobbet då jag inte behövde stressa så mycket.
 
Ett av kvarteren jag har på mitt distrikt. Känns som att man beffinner sig i typ en stad i Storbritannien :) 
Nytt jobb och brutal träningsvärk
Hur har mina första dagar som brevbärare varit? 
 
I tisdags hade jag min första arbetsdag som brevbärare på Östermalm. Som vanligt med nya jobb eller nya situationer där man måste ta in en hel del information så var det lite jobbigt. Det är så mycket nytt att lära sig och jag försöker att ha ett mentalt schema som jag kan gå efter när jag börjar gå själv nästa vecka. Jag får göra mer och mer för varje dag och det känns som att det kommer att gå bra. När jag kommer hem är jag i alla fall så trött att jag åste sova någon timme eller så, är helt utslagen, men det är samtigtigt kul att lära känna nya personer. 
 
Efter att jag kom hem efter första passet stod stregräknaren på mobilen på över 16000 steg och antal trappor var 64 stycken (och då räknar den inte alla trappor jag gick nedför). Och vaderna är ett annat kapitel, har nog aldrig haft sån brutal träningsvärk någonsin. Men jag ser det som bra vardagsmotion! Väldigt bra vardagsmotion, haha! Har i alla fall blivit grym på att låtsat att jag inte har träningsvärk, haha! 
 
 
Nu ska jag snart sova! Imorgon är det fredag och jag får äntligen ta del av fredagskänslan (annat är det när man jobbar helg!). 
Jobben innan examen
I torsdags hade jag mitt sista pass för denna sommar på gruppboendet. Jag har jobbat där sen 2012, hade typ precis fyllt 18 år och gick på gymnasiet när jag fick jobbet. Ibland har jag haft uppehåll på ett halvår och ibland har jag jobbat nästan heltid. Jag har ju haft andra jobb också! Kommer ni ihåg BK-tiden? Vissa dagar jobbade jag på boendet på dagen och sedan kvällspass på BK. Efter ett halvår på BK jobbade jag ju som lärarvikarie och då kunde jag enkelt kombinera det jobbet med jobbet på boendet.
 
 
Det är lite tråkigt men jag fick helt enkelt inte tillräckligt med timmar denna sommar för att få det att gå ihop. Jag har dock lärt mig så otroligt mycket under de här fem åren och jag är så ortoligt stolt över mig själv! Har så fina kollegor som jag gillar att jobba med. Imorgon börjar jag på Postnord som brevbärare. Kommer att hålla till på Östermalm i Stockholm under nästan 6 veckor. Inte riktigt vad jag hade planerat för denna sommar men det fick bli såhär. Kommer att bli kul att göra något nytt!  
 
Det här är i alla fal jag efter ett 11,5 timmars pass på boendet.