Vecka 2
Fortsätter med mina veckosammanfattningar, vecka 1 finner ni här. Vecka 2s innehåll har varit blandat. Mycket planering och det sista fixet inför insparken som började på torsdagen och plugg inför tentan jag hade samma dag. Stressigt men kul!
 
Händelser från denna vecka: 
 
I måndags hade jag seminarium i en sal med stora fönster och med utsikt över delar av Botaniska trädgården och slottet. Tyvärr är det fortfarande lite kaos då de håller på och bygger till höger i bild men det får man tänka bort.
Jag visste att jag pluggat för lite till veckans tenta och kände att det hela var lite hopplöst, men jag hade ingen panik eller ångest över det. Vet man att det inte kommer att gå bra är det lika bra att accptera det, gå dit och göra sitt bästa och se det som en övning inför omtentan. I bästa fall klarar man den och annars får man en chans till. En omtenta är inte hela världen!
Tisdagen satt jag med några kursare på Carolina Rediviva och pluggade. Eller jag sysslade mest med saker inför insparken men lite plugg blev det!
Och kaffe blev det också!
På kvällen kom mamma och syster hit och bjöd på middag på kvarterskrogen. Deras gyros är så god (och pizzorna med!).
Sedan fikade vi och myste hemma hos mig. Kul att ha de över för vanligt vardagsmys!
Vädret har gått och blivit trist...
Torsdagen bjöd på tenta och sedan drog insparken igång. 
Det var så kul! Vi började på torsdagen med en presentation av insparken, temat och lagen. Sedan fick alla lära känna varandra inom lagen och sedan lärardansen. Kvällen avslutades med att vi generaler gick runt och hälsade på lagen som var på lite olika nationspubar.
 
 När vi stannat på en av pubarna så beställde jag en andra middag (pga. JÄTTEHUNGRIG! Ni som känner mig vet att jag lider av hangry, hungrig = arg/irriterad Alice). Vi var mitt uppe i lärardansen när maten kom in och jag fick tunnelseende och nästan ryckte åt mig tallriken med mat och började äta direkt. Publicerade bilden på vi generalers instagram med texten: "Lyckan till en bra inspark är mat, en massa vatten och vila (nbär tillfälle ges). Gör som Alice och beställ in en burgare om du börjar bli hungrig! [...]". Yes, har en finne i pannan! Väldigt fin...
 
 
 Fredagskvällen spenderades på Värmlands nation där vi hade musikquiz och sedan var det även klubb där.
 
Lördagen spenderades med att besöka alla lagen som hade små tillställningar. De bjöd även på fantastiska spex och roligheter! Så roligt! Det var trötta (men glada!) generaler som gick hem på kvällen.
 
Idag, söndag, har vi generaler haft ett möte och sedan gick jag på stan för att köpa lite smink och kolla på present till Wilma. Blev bara smink till mig själv och hittade ingen present... Vet vad jag vill köpa men hittar inte den perfekta grejen! Lertandet fortsätter, kanske kan få hjälp av vännerna imorgon!
 
Annat som rört sig i mitt huvud denna vecka:
 
- Det ska bli så skönt att få komma tillbaka till Engelska parken och få läsa lite ämnesstudier. Denna termin läser jag Svenska 3 och terminen avslutas med uppsats (smått nervös över den men det kommer att gå bra!). Den närmaste kursen handlar bland annat om drama och sånt, ska bli intressant! Jag kommer även att läsa en kurs utöver mitt program som är på kvartsfart så totalt blir det 37,5 hp denna termin, men det ska nog gå bra! 
 
- Att min lillasyster fyller 18 år nästa vecka!!!!!!!! Hur fan hände det här?! Att hon från och med tisdag får gå ut på klubb och drika alkohol, ta körkort och ha egen kontroll över sin ekonomi. Det kommer att gå bra! 
 
- Att jag hittills varit duktig med att inte handla så mycket onödiga saker. Jag har ju egentligen kläder så att det räcker men det är ju alltid kul med nya saker. Nu har jag BARA köppt en vit skjorta denna månad (på rea) och det var för att jag behöde en ny. Det blir köpstopp på några veckor till tycker jag! (Det klarar jag) (sminket jag köpte idag var något jag behövde, haha!). 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress