Alice

Chili sin carne
När jag kom tillbaka hit till Uppsala efter julledigheten fanns det inte mycket i mitt kylskåp... (Typ ketchup, två öl, chilisås och andra saker som håller extremt länge). Så jag handlade och köpte på mig en hel del basgrejer hem. Men trots det känner jag att jag behöver fylla på mer samtidigt som jag måste använda det jag har. Så jag såg att jag skulle kunna slänga ihop min egna Chili sin carne (sin betyder utan på spanska) den vegetariska alternativet till Chili con carne. Delar med mig av reseptet här på bloggen tänkte jag! 
 
Ingredienser: 
En gul lök 
Tre vitlöksklyftor (om man gillar vitlök)
En röd paprika 
Chilisås (eller finhackad chili, jag hade dock ingen färsk) 
Sambal olelek (en liten svätt) 
Spiskummin 
Koriander (jag använde mig av fryst) 
Kanel 
Lite socker eller honung 
Paprikapulver 
Salt 
Peppar 
En burk krossade tomater 
En burk vita bönor 
 
olivolja att steka i 
 
Så här gör du: 
Hacka den gula löken, vitlök och paprikan. Stek allt i olivoljan tillsammans med chilisåsen och sambal olelek och tillsätt sedan spiskummin, koriander, kanel, socker/honung, paprikapulver, salt och peppar. Låt allt mysa ihop sig. 
 
Tillsätt de krossade tomaterna och låt allt koka i ca 20 minuter (gärna längre, allt beror på hur hungrig man är, hehe). 
 
Tillsätt bönorna (skölj dom innan!!!) och låt de värmas upp i grytan. 
 
Servera med en klick yoghurt eller creme fraische. Jag rostade mackor och åt till (med smör och ost <3). 
 
Man kan även ha i kidneybönor, det ska jag ha i nästa gång! 
 
Jag serverade detta med ris andra gången jag åt det (det blir ca 3-4 portioner).
 
Och ja, jag åt middag i pyjamas! Lever i min pyjamas när jag är hemma på kvällarna <3
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress