2016 - listan
Vi har passerat målsnöret och år 2016 är nu över och jag vill ta ett steg tillbaka och summera det året som varit med en lista (samma som förra året som ni finner här). Det har stundtals varit ett sånt jävla bra år och ibland har saker och ting känts som ett stort frågetecken. Jag har varit förvirrad och ignorerat magkänslor som känts dåliga. Men även om jag känt mig som ett enda frågeteckan har det försvunnit nu under de senaste veckorna. Ibland måste man ta beslut om det känns helt fel och på något sett börja om på nytt. Jag har också haft väldigt fina stunder och insett vilka som verkligen betyder något för mig. Har också träffat flera nya bekantskaper som blivit fina vänner. 2016 kanske inte var mitt år men jag lämnar det bakom mig och blickar framåt, 2017 är mitt år!
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Oj, ja! Jag tog äntligen mitt körkort! Jag har aldrig haft problem med att köra bil men vi har i familjen inte haft en manuell bil och haft olika dygnsrytmer efter att jag tog studenten och jobbade mycket nätter. Men i sommar hände det och fyfan vad kul det är att köra! Heja mig! 
 
- Lärde mig dricka kaffe och öl gjorde jag också! Viktigt i studentlivet, haha!
 
Första gången jag körde själv till Uppsala med syrran 
 
 
Har du några nyårslöften?
Fokusera på mig själv (vad mår jag bra av? Hur vill jag ha det? Är det något som inte känns bra så ska jag göra något åt det!), fotografera mer (vara mer kreativ), inte dra in magen, gå fler promenader (för att det är skönt), få en bättre och jamnare dygnsrytm, sätta gränser och inte ta någon skit. Kommer att göra ett inlägg om det sen!
 
Vilka länder besökte du? (Resor)
- I Sverige besökte jag ju Lund i början på April för att fira Mathilda som fyllde år. Sedan blev det ju en sväng till Åre under sommaren.

- Jag och pappa var ju i Italien i augusti. Mysigt! Han var ju där under somrarna när han var liten och vi har varit där en gång tidigare. Vi var mest i Cattolica men sen fick jag ju se Venedig en dag också, fin och speciell stad!
 
- Sen var ju jag, Elin och Linda i Berlin i slutet på november. Kul! Jag har inte varit i Tyskland tidigare och Berlin åker jag gärna tillbaka till! Bra stad, med bra shopping och mycket att se!
 
 
 
Semesterbyn (staden?) Cattolica
 
Någonstans i närheten av San Marino.
 
Berlin
 
Bästa köpet/investering?
- Mitt körkort! 
 
- Resan till Berlin (ser det som en investering i mig själv och minnen, haha!). 
 
Ett datum du alltid kommer att minnas?
- Oj, svårt! 30 april (första valborgsfirandet i Uppsala), 3 juni (då jag såg Håkan Hellström på Ullevi), 24 november (en väldigt bra dag i vardagen med fina vänner och ett avslut). 
 
Håkan Hellström på Ullevi 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Stundtals väldigt glad men jag var också stundtals en väldigt ledsen och förvirrad person. Första halvan av december var en hemsk period...
 
Vad fick dig att må bra?
Mina vänner. Det är när livet känns som tuffast man ser vilka som verkligen bryr sig. Är så glad över de vänner jag har, att de finns där och stöttar och lyssnar men också för att de är ärliga och säger vad de tycker. 
 
Vi på Håkan Hellströms konsert 
 
Vilken är din största insikt under 2016?
Att jag alltid ska följa min magkänsla och att sluta att ignorera den. Är något inte bra så ska jag säga det! Det är egentligen något jag vet sen innan men när man är mitt uppe i något så är det lätt att ignorera den, tro att det blir bättre och hoppas att saker och ting förändras. Det går ofta lite för långt och så sitter man där i en båt med en halv åra och önskar att man hade några extra... Det är något jag kommer att ta med mig in i 2017.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Att jag äntligen tog körkortet!  
 
Genomdrev du någon stor förändring?
- Tog mig ut ur ett förhållande som inte passade mig. Ibland tar det lång tid att inse saker och ting!  
 
Har du blivit bättre på något?
- Att hålla i lektioner och att arbeta med elever. 
 
Vad är du peppad för inför nästa år?
- Insparkarna. Ska bli kul att få välkomna de nya studenterna med allt vi har planerat! 
 
- Att få komma tillbaka och plugga svenska på Engelska parken, och sedan att få studera ett nytt ämne i höst. 
 
- Att jag ska (äntligen!) ta tag i mitt kök och renovera det! Det är fan på tiden...
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2016?
- Ta ingen skit! Punkt slut! Fokusera på dig själv, gör saker som du tycker är roligt. 
 
- Fotografera mer i vardagen! Det får dig att må bra och avslappnad.
 
JUNITJEJ

Vilken trevlig läsning!

Svar: Tack så mycket! :)
Alice

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress