Vecka 5
Att vi redan är inne på vecka 5 och februari... Vad händer med tiden?! Denna vecka har jag haft ont i halsen en del och fick (troligtvis pga virus i kroppen) utslag på händer och i ansiktet. Inte så kul, men med lite medicin och huskurer gick det bort lagom till helgen.
 
Händelser från veckan: 
 
Kursen har fortsatt att rulla på och i början av veckan var det lite olika filmer som diskuterades och sedan har vi pratat om bland annat TV-serier och fan Fiction. Roliga ämnen! 
 
 Var på ett möte med Sektion LÄRAs kassör (lärarstudenternas del av kåren) och blev bjuden på fika. Vi kollade hur det såg ut med betalningarna för olika sittningar vi haft under insparken. 
 
Har för det mesta gått runt i bekväma kläder (eller skulle ju inte gå runt i något obekvämt men ni fattar) och osminkad pga utslag. Ändå rätt skönt!
 
Sektion LÄRA har en massa roligheter för sig och en av dessa är att vi en gång i månaden kan gå på en föreläsning som behandlar olika ämnen varje gång. Har varit intresserad flera gånger men det har alltid varit något i vägen. Februaris föreläsning behandlade stress och det tyckte jag passade in i min vardag just nu. Sedan är personer som jobbar som lärare idag också välkomna så man kan efteråt mingla runt och prata om hur de arbetar med exempelvis stress. Så bra! (Sen bjuds det på fika <3).
 
"Blivande lärare", rätt sjukt att jag om typ tre år kan säga att jag är lärare! 
 
Ni har ju hört lite om helgen redan! Vi var ju hos Elin och Patrik i fredags och avslutade kvällen på Smålands och igår blev det tacomiddag hos Linda och Martin och sedan åkte vi till Martins kompis där vi hade fått informationen om att de hade någon spelkväll. Men när vi klev in i lägenheten så var det en förfest vi hamnat på. Inte riktigt det vi hade tänkt, när de andra gick ut så gick vi hem! Haha, det var dock en trevlig kväll! 
 
Under söndagen hade jag bara en plan (eller några andra planer som att läsa någon text till plugget och laga matlådor), men min huvudplan var att ta mig ut på en promenad. Vilket jag gjorde med Emma i luren och kameran i högsta hugget! Så skönt att få röra på benen!
 
Annat jag har tänkt på: 
 
- Jag har varit så duktig med att diska denna vecka. Jag har nästan varje kväll diskat undan all disk och fixat så att det inte är kaos innan jag går och lägger mig. Det blev lite sämre under helgen men det ska jag ordna upp nu i skrivande stund hade jag tänkt. 
 
- När såg vi solen senast? Jag vet inte och jag känner att jag skulle verkligen behöva lite sol just nu! Inte sol som i palmer och sanstränder utan bara få känna lite solstrålar på min bleka vinterhud. Kollade precis en av väderaparna och det ser ut som att det ska bli sol på tisdag. 
 
- Är så sjukt trött på all reklam om alla hjärtans dag... Fått så många mail om företags erbjudande för denna sjuka dag som mer bygger på vårat konsumtionssamhälle än på att fira det finaste (eller jobbigaste) människan har, kärleken. Det sjuka är att varje klädföretag satsar stenhårt på snygga och sexiga underkläder som kvinnan ska överraska mannen med... Lägg ner nu! Skulle hellre spendera pengarna på en fin top eller typ pesto. Visst är fina underkläder kul men kan vi inte sluta att ha detta synsätt på kvinnor. Tror inte att det finns några klädmärken som fokuserar så mycket på männens underkläder som de gör på kvinnors...?  
 
- Mobilspel. De har åter tagit sig in i mitt liv efter en frånvaro på mer än ett år... Det fanns en tid då typ Candy Crush var mitt liv men jag har idag ett mer hälsosam relation till mina mobilspel. Nu är tetris (eller tetriz lite olika stavningar) en grej. Älskar tetris! Så avslappnande på något vis! 
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Kul med kassörsuppdrag! :D Jag är också kassör i en studentförening (men går av snart, för jag är inte student längre) :P
Låter som en härlig vecka! Så kul att du snart är lärare, det är ett superkul jobb (fast jag har lågstadiet) :)

Svar: Ja, vår kassör är så duktig! Nu satt jag bara med och hjälpte till och stämde av allt. Tänkte bli mer aktiv inom kåren/föreningslivet när allt lugnat ner sig lite, man måste ju passa på när man studerar!
Ja, nu är det "bara" tre år kvar! Så roligt! Lågstadiet är ju också roligt! Har själv jobbat där. :)
Alice

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress