Narnia och nya böcker
Igår vaknade jag upp till snö. Jag är en sån person som gillar alla årstider, dock kan vi skippa delen på året då det bara är slask. Ogillar slask extremt mycket! Idag vaknade jag som sagt upp till snö och kände ren lycka i kroppen! Även om det börjar bli ljusare om dagarna gör snön det ännu ljusare och jag blir piggare (och gladare). Dock var det ganska kortvarigt då jag efter en föreläsning och sedan en stund på bokrean traskade hem i just slask. Men det är typiskt februariväder, vinter ena sekunden och vår den andra. Skulle inte förvåna mig om temperaturen sjunker och det blir riktig vinter igen. Jag förvånas av hur många som trodde att det skulle bli riktig vår, det är ju fortfarande februari! 
 
 
Bilder från morgonen!
 
Efter föreläsningen gick jag och Linda ner på stan för att kolla in bokrean. Kom hem med tre böcker som jag längtar att få läsa. Just nu är det ganska mycket plugg och när man läser mycket i studierna är man inte så sugen på att fritidsläsa. Mamma tyckte att det var onödigt att jag köpte en bok av Selma Lagerlöf då hon har alla hennes böcker, men jag tänker att jag för det första vill ha mina egna böcker och för det andra troligtvis kommer att använda den i mitt framtida yrke. Selma är en av mina favoriter bland klassikerförfattare! 
 
 
Mörkret vid tidens ände skriven av Ulf Daielsson handlar om fysik och bland annat mörk materia, vad som hände innan Big Bang och hur det gick till när universum skapades. Tyckte att det lät spännande! Jag har läst alldeles för lite av böcker om olika vetenskaper så det ska bli kul att (förhoppningsvis) lära sig något nytt. Min eropeiska familj av Karin Bojs har jag hört mycket gott om och hoppas att även där få lära mig något nytt och då om hur det gick till när Europa befolkades. Jag såg en bok som jag funderat på på någon hemsida, ska nog klicka hem den nu när det är rea! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress