Alice

Halloumistroganoff
Äntligen ska jag dela med mig av ett fantastiskt recept, även detta inspirerat av boken Ännu mera veggo. Som vanligt när jag lagar mat så utgår jag från ett recept men gör om det lite. När jag gjorde denna rätt första gången tyckte jag att det var alldeles för lite halloumi och vissa saker hade jag inte hemma och sen tyckte jag att det var för lite av något och så vidare... Det här är i alla fall min version av rätten och jag blev riktigt nöjt! Räcker till ca 5-6 portioner och kan ätas med ris eller typ bullgur (jag har själv ätit det med båda, dock inte samtidigt, haha).
 
Ingredienser:
1,5 dl röda linser
400 g Halloumi
1,5 gul lök
3 morötter 
Tomatpuré
1 burk krossade tomater (500 g)
2 st grönsaksbuljongtärnignar 
2,5 dl grädde 
Timjan 
Salt 
Peppar
 
Olja att steka i 
 
Ris eller bulgur 
 
Så här gör du:
 
 
Koka de röda liserna i ca 10 min. Skala och riv morötterna, hacka löken och skär halloumin i lagom stora stavar. Stek detta i olja några minuter. 
 
Häll av vattnet i linserna och tillsätt linserna i lök-, morot- och halloumiblandningen. Låt det gosa till sig i någon minut. Tillsätt sedan tomatpurén och sedan de krossade tomaterna, buljongen, grädde och kryddorna. Låt allt puttra i kanske 15 minuter. 
 
Koka ris eller bulgur och servera allt med en sallad. 
 
 
 
Så gott! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress