Vecka 8 | 2017
Igår var jag bakis och kollade på Cinderella (den otecknade filmen som är ganska ny?) och åt sushi till middag, därför kommer detta inlägg upp idag. Vecka åtta förde med sig snö, mycket plugg inför en omtenta och teater och utgång. Vi ser vad som hände genom bilder från min mobil! 
Händelser från veckan:
  
Veckan började med snöfall och jag blev otroligt lycklig över det (trots att jag såg ut som en snögubbe efter en promenad till föreläsningen). 
 
Älskar hur sagolik denna stad blir med lite vit snö på marken.
 
Tills temperaturen blir varmare och den vita snön blir till brun slask...
 
Vi hade inte fått CSN på en och en halv månad och jag kunde med hjälp av lite mynt i plånboken rädda upp de 24 kronorna jag hade på kortet så att jag kunde köpa mig lite bröd. 
 
Hittade även lite annan mat längst in i frysen som jag kunde äta upp. Fick dock ont i magen efter middagen, hur länge håller falafel i frysen egentligen?
 
1. Har införskaffat mig en "blipp" som jag fyller på med pengar och kan köpa billigare kaffe. Så bra i pluggtider!
2 och 3 pluggat en del till tentan jag hade på lördagen. haft ont i handen av allt skrivande och bläcken på många pennor har tagit slut...
 
Har pluggat till en omtenta i veckan och så här såg jag ut klockan 19 en torsdagskväll i skolan. 
 
 Fick PMS och grät för ingenting. Så jobbigt när det händer men det går ju över. På fredagen fick jag min mens och då blir det oftast bättre. Tycker att det är så orättvist att man ska behöva vara en känslomässig berg. och dalbana hela tiden. 
 
Det blev fredag och en obligatorisk chokladbollsfika inföll sig i min favoritkorridor på EP. 
 
Några av oss går och paxar ett bord och Linda kommer efter och frågar (på skoj) "Är det här vi sitter?". CSN hade äntligen kommit och vi passade på att fylla våra förråd med diverse drycker. Bör nämna att vi var ett gäng personer och att allt inte konsumerades på samma gång. Man kan dricka annat än alkohol! (Alkohol är inte lämpat för personer under 18 år).
 
Ångesten inför lördagens omtenta lättade lite när jag traskade hem från stan och såg denna himmel.
 
På lördagsmorgonen traskade jag till bussen i solljus och var lite ledsen över att skriva tena en sån fin dag.
 
Heja, heja... Hoppas på det bästa!  Tyckte att alla frågor gick ganska bra, dock hade jag noll koll på en och får jag inte en poäng på den så kommer jag inte att bli godkänd (minst 1 poäng på alla frågor och samtidigt får den totala poängsumman inte vara under 24 poäng). 
 
På lördagseftermiddagen kom denna brud och hälsade på! Vi fyllde på med mat hemma hos mig och gick sedan och såg William Spetz show "Mormor jag vet att du är i himelen men har du tid en timme?".
 
På teatern. Så bra show, skriver mer om den sen! Den är värld ett eget inlägg (eller två). Vi gick efter tetern hem till Linda och MArtin och sedan gick vi ut och klubbade på Norrlands som hade 04-släpp. Så skumt att min LILLAsyster får gå ut och festa... 
 
Söndagen blev en riktig slödag. Promenerade bort till stationen och lämnade av syrran där, gick en sväng på stan för att bland annat lämna tillbaka en bok på biblioteket och gick hem och sov resten av eftermiddagen. Lyxade till det med suschi till middag. Har en så bra sushirestaurang i mitt område att jag kan överväga att aldrig flytta tillbaka till Stockholm, haha!
 
Detta har jag också tänkt på:
 
- Mitt sparande inför framtiden. Jag och mamma var på en visnign av en trea i Stockholm helgen innan denna vecka (spontant och ingen ska köpa något). Jag har en bild av hur jag vill bo i framtiden och känner att jag behöver strukturera upp en ekonomisk plan för det hela. Jag gillar ju att spara och se summan med pengar växa, däremot har jag också kommit in i en "unna-mig-fas" och tänker att livet är ändå ganska kort för att bara spara allt jag kan. Man måste få göra roliga saker, äta gott och köpa ett nytt plagg då och då. Det hela kräver en baland som jag är bra på att upprätthålla men skulle behöva se till att jag sparar mer effektivt i bland annat fonder. Vi får kolla upp det där snart! 
 
- William Spetz var verkligen så grym! Ska skriva ett inlägg om pjäsen sen! Tårar och stratt i en och en halv timme. Bästa William! 
 
- Är ganska trött på hur dålig återkopplig vi fick förra terminen och funderar på att maila någon studiebevakare om saken. Vi får lära oss hur vi i framtiden ska jobba för att ge våra elever en så bra inlärning som möligt och så gör de inte samma sak mot oss... Lite dubbelmoral över det hela! 
 
 
Narnia och nya böcker
Igår vaknade jag upp till snö. Jag är en sån person som gillar alla årstider, dock kan vi skippa delen på året då det bara är slask. Ogillar slask extremt mycket! Idag vaknade jag som sagt upp till snö och kände ren lycka i kroppen! Även om det börjar bli ljusare om dagarna gör snön det ännu ljusare och jag blir piggare (och gladare). Dock var det ganska kortvarigt då jag efter en föreläsning och sedan en stund på bokrean traskade hem i just slask. Men det är typiskt februariväder, vinter ena sekunden och vår den andra. Skulle inte förvåna mig om temperaturen sjunker och det blir riktig vinter igen. Jag förvånas av hur många som trodde att det skulle bli riktig vår, det är ju fortfarande februari! 
 
 
Bilder från morgonen!
 
Efter föreläsningen gick jag och Linda ner på stan för att kolla in bokrean. Kom hem med tre böcker som jag längtar att få läsa. Just nu är det ganska mycket plugg och när man läser mycket i studierna är man inte så sugen på att fritidsläsa. Mamma tyckte att det var onödigt att jag köpte en bok av Selma Lagerlöf då hon har alla hennes böcker, men jag tänker att jag för det första vill ha mina egna böcker och för det andra troligtvis kommer att använda den i mitt framtida yrke. Selma är en av mina favoriter bland klassikerförfattare! 
 
 
Mörkret vid tidens ände skriven av Ulf Daielsson handlar om fysik och bland annat mörk materia, vad som hände innan Big Bang och hur det gick till när universum skapades. Tyckte att det lät spännande! Jag har läst alldeles för lite av böcker om olika vetenskaper så det ska bli kul att (förhoppningsvis) lära sig något nytt. Min eropeiska familj av Karin Bojs har jag hört mycket gott om och hoppas att även där få lära mig något nytt och då om hur det gick till när Europa befolkades. Jag såg en bok som jag funderat på på någon hemsida, ska nog klicka hem den nu när det är rea! 
 
Vecka 7 | 2017
 Lite sent men som jag brukar tänka; bättre sent än aldrig! Förra veckan bjöd på ett ont knä, alla hjärtans dag, promenader i solen och mys i Stockholm hos familjen.
 
Händelser från veckan: 
 
Måndag och jag bokade en sal för att vi skulle kunna sitta ostört och skriva på vår text. Jag vet att man ser mig i datorns skärm, haha!
 
Sov för det mesta med två kuddar under benet. Det börjar i skrivande stund att bli bättre men jag är inte helt fri från smärta än...
 
Älla hjärtas dag har jag ju redan skrivit om, den kan ni läsa om här!
 
Torsdagen fyndade jag kurslitteraturoch kände att jag var lite för glad för en kurslitteraturbok. Men den är i fint skick och billigare än en ny så jag är nöjd!
 
Onsdagen (dagen efter alla hjärtans dag) passade jag på att äta upp kladdkakan som fanns kvar. Så gott!
 
Fredagen bjöd på kaffe ute i solen och en promenad med dessa två. Bra sätt att starta helgen på!
 
1. Fredagkvällen bjöd som vanligt på På spåret och sedan Skavlan (dog när Zara Larsson köp en lägenhet till sin farmor så att hon kunde bo nära släkten, så fint! <3) sedan blev det en väldigt spontan fredagsöl med en vän. 
2. På jobbet såg vi Mello och JÄVLAR vad grym Clara Henry var i hennes mellanakt! Rös i hela kroppen, alla världens tjejer behöver förebilder som Clara! Sen hade låten på hjärnan i flera dagar! 
 
Under lördagen åkte jag till Stockholm för att jobba. På söndagsmorgonen vaknade jag upp och kände att "nej, jag orkar verkligen inte kliva upp!", så jag somnade om. För att vakna av att mamma kommer in och sjunger om frukost på sängen! Åt detta och gick sedan till köket för att näst intill frossa i mackor med avocado på, så gott! 
 
Jag och mamma besökte sedan mormor och morfar och jag körde dem sedan till en av deras vänner. Vi hade med semlor och fikade en stund. Väldigt mysigt! 
 
Saker jag tänkt på: 
 
- Att semlor är för stora... Borde bett om en mindre (visste dock inte att det fanns på det bageriet). Dock ett plus att det var hela mandelbitar i mandelmassan, känns inte så fabrikstillverkat (vilket den inte var, haha). 
 
- Jag har nog världens bästa mamma! Blev värkligen så väl omhändertagen i helgen. När jag kom hem från jobbet på lördagskvällen (vid 22:30) sa jag att jag var lite hungrig och då ställde hon sig och gjorde carbonara till mig. <3