Stockholm
Igår vaknade jag upp och tänkte på fredagen. Jag tänkte på hur jag dansat till musik med mina fina vänner och hur jag genom fönstrena på Gotlands nation sett domkyrkan lysas upp på andra sidan av Fyrisån. Jag tänkte på hur vi skrattat och fuldansat tillsammans. Det tar några sekunder innan jag inser det hemska som bara några timmar innan detta hänt i min fina hemstad. Att jag i chock, mitt i fördrinken och snittar, försökt att få tag i på mina famlijemedlemmar och att telefonnätet legat nere. Jag minns hur jag uppdaterat Facebokkl för att se vän efter vän markera sig som i säkerhet.Det är en tomhet som sköljer över mig, för min kropp vet inte hur den ska känna sig. Att någon medvetet försökt att ta så många liv den bara kan i min fina hemstad. Att människor försökt att fly, sprungit för sina liv mitt i Stockholm. Stockholm symboliserar för mig trygghet, värme och öppenhet. Detta ska ingen få ta ifrån mig! Mina tankar går till alla drabbade, familj, vänner och okända. Vi får inte låta händelser som denna sänka oss eller ändra på våra levnadssätt. 
 
Under fredagskvällen var jag på en sittning på Gotlands nation tillsammans med ett flertal av Uppsalas fina lärarstudenter. Så många fina människor som har en drivkraft att vilja förändra och göra världen till en bättre plats. Människor som vill förmedla kunskap till barn och unga och som vill inspirera dessa och hjälpa unga i samhället. Det om något ger mig hopp om framtiden!
 
Det är viktigt att vi visar att vi inte tänker låta detta påverka oss. Att vi, även om detta var en extremt tragisk händelse, inte låter det hindra oss från att fortsätta leva våra liv som vanligt. Drottningatan är en gata jag promenerat på mycket. Det är ett område där jag strosat runt utan att ha något specifikt mål och en gata jag stressad köpt de sista julklapparna. Det känns hemskt att någon vill förändra min och andra svenskars bild av vår huvudstad. Jag är så glad över att mina nära och kära kom hem till sina hem oskadda och jag sörjer med de som inte fick det. 
 
Ta hand om er! <3 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress