Tillbakablick
Igår satt jag och kollade igenom och rensade bland mina bilder i min externa hårddisk. Oftast har jag tagit en massa bilder, både med kameran och mobilen, sedan laddat över dom på datorn och in i den externa hårddisken utan att rensa bort de jag inte gillade. Jag vet inte hur många suddiga bilder jag har raderat eller hur många likadana bilder jag nu har gått igenom och valt ut de bästa. Jag kan ju ta flera bilder på ett motiv, testa olika vinklar, olika inställningar och sedan ta flera bilder för att sedan ha ett urval att välja mellan. Mardrömmen hade ju varit ett fint motiv och att exempelvis fokus ligger helt fel. Eller att något som är svårt att beskära bort eller på annat sätt ta bort är med i bilden. 
 
Jag fastnade för några mappar som innehöll bilder från när Emma och jag var i Edinburgh senast. Det var nu nästan exakt två år sedan och en sån rolig resa. Vi åkte dit för att gå på The University of Edinburghs öppna hus och kolla på utbildningar och passade samtidigt på att turista i staden lite mer. Vi var ju också där sommaren 2012 och det är en av mina absoluta favoritstäder! Love it!
 
Bläddrar ni tillbaka bland mina inlägg, exempelvis september 2014 så finner ni mer inlägg från resan.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åh, fick en sådan extrem längtan att åka tillbaka! Men när vi ändå är inne på det här med bilder och att lagra dessa så skulle jag vilja veta hur ni sorterar era bilder. Jag lägger mina först i mappar sorterade på år och sedan månader och oftast dagar... Men jag vet inte... Nu har jag börjat att lägga alla mobilbilder i en mapp (alltså en mobilbildermapp i varja månadsmapp) och det känns bra att separera mina kamerabilder och mobilbilderna. Men som sagt, det här är så svårt! Hur gör ni?!
Halsdukspremiär och halsont
Igår blev det premiär för halsduk för denna säsong. Älskar halsdukar och de får gärna vara långa, breda och riktigt gosiga. Tog mig till plugget igår då jag hade tänkt att äta lunch och sedan plugga med Linda men hon hade bestämt sig för att skippa det hon hade schemalagt och vara hemma och plugga istället och glömt bort att vi skulle setts. Så kan det gå! Där satt jag i biblioteket och pluggade själv hela dagen. Fick i alla fall sällskap vid lunchen (man hittar ju nästan alltid någon man känner på Blåsen) så den rädslan över att behöva äta själv försvann. Satt i alla fall på biblioteket ett bra tag och bestämde mig för att gå vid 18 då min hosta började komma krypandes...
 
Kvällen blev lugn och skön. Åt goda rester till middag och tog det lugnt. Dock började min hals att göra jätteont när jag skulle sova så det slutade med att jag halvsov (sov till och från) fram till 4 då jag fick panik och ringde mamma. Haha, spelar ingen roll hur gammal man är mår man dåligt vill man bara att sin mamma ska ta hand om en! Vid fem kunde jag somna på riktigt och på morgonen bestämde jag mig för att hoppa över dagens seminarium och sova vidare. Det var ändå inte obligatoriskt men det hade tydligen varit väldigt givande så det var synd att jag missade det. Men det är så segt att jag troligtvis dragit på mig ytterliggare en förkylning, vill ju vara frisk och träna och må bra... Jag har tagit det lugnt hela dagen och ska snart hoppa i sängs. Imorgon har jag en examinierade redovisning (ska hålla i vad vi kallar för en minilektion) och är lite nervös så ska kolla igenom det två gånger till innan jag somnar. 
 
 
Så här såg jag och min halsduk ut igår! 
Helgen
Jag har alltid trott att jag varit bra på teknik. Men sedan kommer jag på att det är så mycket som jag inte har lärt mig. Exempelvis hur saker och ting är uppbyggt, jag bara gör och så fungerar det (förhoppningsvis) och har inte riktigt tänkt på varför det fungerar och vad som egentligen händer. Hur blir det egentligen bokstäver på min skärm på datorn när jag trycker på knappaarna på tangentbordet? När jag skulle köpa en ny extern hårddisk för någon vecka sedan fick och ställde jag så många frågor och jag vet inte rikitgt om jag blev klokare efter det. Nu är mitt projekt att ladda över en massa filer på min nya externa hårddisk och sedan fabriksåterställa min dator. Har aldrig gjort det tidigare så det ska bli spännande. Tills det är klart så får ni nöja er med mobilbilder. Vill ju visa bilder jag tagit med min kamera men jag får helt enkelt vänta med det av flera olika anledningar. Här är i alla fall ögonblick från min helg! 
 
Under fredagen satt jag hemma och fixade/pluggade under dagen och på kvällen drog jag hem till Linda (där bland annat Elin befann sig) och vi en lugn kväll. Vi åt take-away, köpte godis och kollade på tv. Cyklade hem ganska tidigt (vid 10 kanske? Det är väl ganska tidigt) och insåg plötsligt hur tidigt det blir mörkt på kvällarna och att det verkligen blir mörkt. Vi går som sagt mot mörkare tider!
 
Så länge sedan jag köpte godis!
 
Som sagt det var så mörkt att man knappt såg ut!
 
 
På lördagen åkte jag och tjejerna på skördemarknad. Dock hade vi missuppfattat tiden och trodde att det hela började klockan 12 men istället började det 10, så det var ganska urplockat när vi kom dit. Tråkigt men så kan det gå! Fick i alla fall med mig en hel korg med roligheter som jag ska tillaga på roliga sätt. Äpplerna var fantastiska! Har både igår och idag skivat och ätit ur en skål, så gott! 
 
 
 
 
 
På kvällen vaknades det lärargasque, men vi hade bestämt oss för att inte gå på själva middagen utan dansa loss med vänenr på själva släppet istället. Vi var ju på våran första (och enda?) gasque förra året och det kan ni läsa om här. Vi köpte mat och åt trerätters hemma hos Linda istället och sedan kom det lite fler vänner och så cyklade vi till Norrlands lite senare. Kul att träffa så många där men jag var ganska otaggad tyvärr och musiken var kanske inte riktigt min kopp te alla gånger... Drog hem vid tre, tog en lång dusch och sov länge. Men det var en rolig kväll! 
 
 
 Tog inte så många bilder under kvällen men här är två av dom i alla fall! 
 
Idag vaknade jag sent! Har i stort sett inte gjort någonting vettigt alls under dagen. Var på väg ut flera gånger men det blev liksom inte av. Har plockat och städat undan lite grejer och kollat igenom min kasse med vantar, halsdukar och mössor (kom fram till att jag behöver en ny mössa!). Har också resat lite och funderat på hur jag ska förvara mina saker jag har under sängen. Har lite idéer som jag ska förverkliga nu i höst!
 
Vid 18 tog jag mig ut till cykeln och tog mig sedan till affären för att fylla på mitt skafferi litegrann. Behövde lite olika grejer och det är skönt att få det gjort så att man slipper handla de närmsta dagarna. 
 
Kom ut och möttes av löv i cykelkorgen. Det är ett tydligt tecken på höst!
 
Himelen var så vacker när jag var på väg hem igen. Önskade dock att jag var på någon högre plats dock så att jag kunnat se solnedgången tydligare. Får plannera in något solnedgångstittande i veckan, det är verkligen balsam för själen!
 
Nu ska jag snabbt diska bort spåren av min middag och krypa till sängs. Börjar redan bli trött och tänkte ha en heldag i plugget imorgon. Tentan börjar närma sig och jag har en del andra uppgifter att göra också. Har funderat på det här med att jag skulle vilja ha mer timmar på mitt dygn men kommit fram till att jag istället måste prioritera den tid jag har istället. Det är alldeles för mycket tid som går åt åt onödiga saker och slöande. Får verkligen ta och skärpa till mig! Men imorgon är det måndag och då får jag ta nya tag!