Det eviga letandet
Jag har alltid förespråkat sköna kläder. Alltid! Att sätta på sig ett plagg som känns obehagligt eller på något annat sätt får mig att känna mig obekväm skulle jag inte få för mig. Jag kommer ihåg att jag på mellanstadiet ofta hade på mig olika t-shirts, ofta hade de något coolt tryck på sig och var från affärer som Stadium. När jag en dag såg en av killarna i klassen bära exakt en likadan t-shirt som jag höll jag på att skämmas ihjäl. Jag ville bara sjunka genom jorden eller bli onsynlig. Den var ju från killavdelningen och nu när vi båda bar samma plagg blev det så tydligt. Egentligen var det ju ingen big deal men i den åldern, när man försöker att hitta sig själv och så, var det extremt jobbigt. 
 
Jag minns att jag i högstadiet hade ett annat plagg som även det var från killavdelningen. Jag fick anonyma kommentarer som inte var så vänliga här på bloggen om detta plagg och jag slutade att använda plagget (som för övrigt var ganska dyrt). Jag kände nog att jag stack ut som det var redan och lät kommentarerna vinna. Att vara den som stundtals blir trakasserad och utsatt av att få grejer saboterade räckte för mig. Jag ville då bara försöka att vara en i mängden och passa in men samtidigt vilja vara mig själv, vilket krockade ibland. 
 
Det är så synd när man begränsar sig själv för att "passa in". Det ska man aldrig behöva göra! Det som hände i grundskolan var ju inte mitt fel, det var de andras syn på vad som var "rätt" som var helt fel! Men jag förstod också hur den yngre Alice tänkte, hennes osäkerhet som ibland dök upp när det kom på frågor som denna. Man vill i den ålder på något sätt bli accepterad av de andra barnen och passa in utan att någon ska hacka på en. Och jag vet att jag inte är ensam om detta och det behöver inte handla om kläder utan om en mängd olika faktorer som leder till att personer inte vågar vara 100% sig själva. 
 
Jag har länge letat efter en fanellskjorta som inte är rutig. Kravet var att den skulle vara lite oversize och enfärgad. Affär efter affär har gåtts igenom utan resultat. Det har varit omöjligt! Oversize var ett enkelt krav men kravet om att skjortan endast skulle ha EN färg var fan tufft. Jag har till och med sökt på klädmärkens hemsida för att se om kontaktuppgifter funnits så att jag skulle kunna frågat om jag antingen kunnat ge förslaget om att de kunde tillverka enfärgade fanellskjortor eller kanske förslaget om att jag själv kunde få designa en. Detta utan resultat (främst för att jag inte funnit kontaktuppgifter, haha!). Efterfrågan finns ju men det finns väldigt få produkter på marknaden. 
 
Igår fann jag den! Den enfärgade fanellsjortan för ett rimligt pris gömde sig inne på Weekdays herravdelning. Så idag gick jag dit, bestämde mig för ett exemplar i mörkröd färg, provade den och köpte den. Jag har aldrig varit en supporter för klädavdelningar som varit uppdelade utefter kön. I vissa fall förstår jag (exempelvis skor då fotknölarna är i olika höjd på tjejer och killar), men kläder? En skjorta är en skjorta och känner du dig bekväm i den så ha på dig den. Vi måste sluta upp med att tänka på vad andra tycker och tänker. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress