Från teori till praktik
Det blev inget kvällste igår. Var så trött att jag somnade innan klockan blivit tio (vilket är väldigt tidigt för mig!). Men det var lika bra då jag behöver all anergi jag kan få om jag ska orka med dessa tre VFU-veckor, omtenta på fredag och lite annat på det. Det kommer att bli en intensiv tid framöver. 
 
Idag hade jag min första VFU-dag och som några kanske har koll på så är det höstlov nu (eller läslov som det numera kallas). Eleverna är alltså inte i skolan och vi  sitter och förbereder och planerar lektioner istället. Känner mig hyfsat redo och tycker att det här kommer att bli så roligt. Idag fick vi utefter ämnets syfte och mål planera fyra lektioner och det var kul att höra att de gillade min idé och upplägg. Ska bolla det hela med min handledare och se om det passar klasserna jag ska ha, annars får jag planera om och göra något annat helt enkelt! 
 
Bjussar på tre bilder från idag, tagna med mobilen! Kommer bli mycket mobilbilder då jag inte har så mycket tid att sitta och redigera denna vecka. 
 
Vi blev satta i jobb direkt och fick öva oss på att orientera oss bland syfte och mål, något de känner att studenter ofta vill träna på och inte har med sig från utbildningen. 
 
Dagens roliga: Att jag omedvetet matchade inredningen...
 
Ganska trött men glad tjej! Imorgon blir det nog en kort dag för oss studenter. 
 
Nu ska jag sätta igång med att plugga lite inför nästa tenta, maila lite viktiga grejer som rör VFU:n och sedan göra något smarrigt till middag. Juste! MÅSTE boka tvättid också.. När ska jag hinna tvätta?! Hoppas att ni har haft en riktigt bra start på veckan! 
Typisk söndag

Söndag kväll och jag är åter i Uppsala igen. Kom nästan precis innanför dörren. Har som igår jobbat under dagen, hann med att gå på stan med syrran och lagade middag till familjen. Allt detta innan jag tog tåget från Stockholm. Planen var att jag skulle tagit det lugnt i helgen men det har jag ju inte gjort...

Nu ska jag ta och göra mig en kopp te, ta bort mitt smink och ladda inför en fullspäckad vecka med VFU och tenta på fredag. Håll tummarna för mig! I will need it!

Märkte dock att jag blivit bestulen på min baklampa på cykeln... Så tragiskt att någon ska sjuka så lågt att sno något sådant! Hen lämnade ju cykeln i alla fall så jag får väl vara glad för det och för att jag har en extra lampa här hemma. Hoppas att hen trampar riktigt rejält på onsynliga legobitar för resten av hens liv.

Helg igen

Hejsan vänner! Är allt bra med er? Med mig är det bra!

Har haft fullt upp i veckan då jag pluggat inför hemtentan vi hade från torsdag till fredag. Och efter att den lämnats in på torsdag förmiddag var det dags för en ny kurs att introduceras, VFU! Alltså verksamhetsförlagd utbildning. På måndag börjar jag min tre veckor långa VFU-period på en grundskola i Uppsala. Är så taggad! Det ska bli så kul att få komma ut i skolans värld, se hur en (för mig!) ny skola arbetar och så klart ska det bli kul att få träffa elever och få undervisa igen. Det var ju ett tag sedan jag jobbade som lärarvikarie. Kommer ni ihåg? Good times!

I fredags åkte jag direkt till Stockholm, denna gång hade jag sällskap på tåget av Elin. Trevligt! Jag hann med att gå på teater på Nobelmuseet. Mammas gamla klasskompis spelade med en vän och det handlade om de ytterst få kvinnliga nobelpristagare inom vetenskape, skandaler och motgångar. Dom gjorde det med humor och jag tyckte att det var väldigt roligt! Skandal hette pjäsen!

Idag då? Jo, jag har jobbat. Som jag brukar göra när jag är i stan. Men jag har också roat mig med att köpa nya träningskor och somnat på en stol i köket samtidigt som jag spelat jazz i högtalaren och mamma lagat mat. En bra lördag helt enkelt!

Festade till lördagen med att använda en ny blus. Hoppas att ni har en fin helg!