Berlin - resan hit och dag 1

Resan hit i måndagskväll gick bra, trots att flyget blev en timme försenat på grund av snöfall och kraftiga vindar vid Arlanda. Vi tog en taxi direkt till hotellet (eller lägenheten) och gick sedan och köpte frukost och kvällsfika innan vi trötta somnade (jag i vad som måste vara världens hårdaste bäddsoffa).

Igår gick vi väldigt mycket. Vi började med att gå åt helt fel håll och hamnade vid en del av Berlinmuren som är ett monument till minne av de som föll offer för muren. Vi strosade sedan vidare till Brandenburgen tor och sedan monumentet för förintelsens offer. Sedan begav sig vår upptäcksfärd sig vidare mot Hitlers bunker (som inte existerar längre utan är en tråkig hederlig parkeringsplats) och sedan vidare mot Checkpoins Charlie (där vi besökte resans första museum). Efter en god lunch bestående av Döner kebab så traskade vi vidare i kylan (för det var jävligt kallt igår, trots sol!) traskade vi till Bebelplatz (där nazisterna den 10 maj 1833 hade ett bokbål där över 20 000 böcker skrivna av huvudsakligen av judiska författare brändes). Efter en kort stund inne i katedralen precis vid torget så tog vi oss en fika. Dock började tröttheten komma ikapp oss så vi började traska tillbaka mot lägenheten. Dock hann vi besöka en julmarknad och köpa mat på vägen. Kvällen spenderades med hemmalagad middag och kortspel.

Låter bilderna från tisdagen tala för sig själva! :)

Snart till Berlin men först lördagens roligheter
Ännu en gång har jag haft en fantastisk helg! Känner att mitt liv börjar falla på plats igen och att jag börjar må mycket bättre. Idag är det måndag och jag, Elin och Linda ska åka till Berlin. What?! Redan?! Det kommer att bli så roligt! Blir helt pirrig i kroppen av att tänka på det, haha! Vi är så taggade! Planet går ikväll så jag har några timmar på mig att packa, plugga (så att jag slipper göra det där) och städa undan lite. 
 
Men måste få nämna lördagen innan jag slänger i mig det sista av min frukost och sätter igång med dagen. Vid fem mötte jag nämligen upp två av mina generalkollegor på Orvars (Norrlands pub) där vi åt lite, drack någon öl och planerade vårt framträdande på Musikyran (en sittning för lärare). Sedan gick vi till Gotlands (där sittningen var), presenterade oss och framförde en liten dikt (som även innehöll sång). Det som jag gillar med lärarprogrammen är att även om det är flera program med många studenter känns det så familjärt och mysigt på något sätt. Efter det så satte jag mig med Johannes (också general) nere på Gotlands pub och drack några öl innan vi gick på släppet några timmar senare. Alltså musiken som spelades var så bra, inte en enda låt jag tyckte var dålig (All heder åt DJ-duon Kittlar dödsskönt i klittan, de är bäst!). Nu har jag haft två helger i rad som varit så jävla grymma.
 
Alltså Nöjesutskottet hade gjort det så fint! Så bra uppstyrt! 
 
 Kan ju säga att min Snapchat gick varm under kvällen! Kläderna är nya och inhandlades i fredags på Carlings. 
 
Sista bilden från kvällen. Tyvärr får ni inte se de videor jag har på när jag sjunger med till Britney, Backstreet boys eller Frozen. Men det ska ni nog vara glada för, haha! 
Omstart
Det har hänt så mycket denna vecka att jag knappt vet vart jag ska börja. Avslutade i tisdags VFU-kursen med ett seminarium. Det var en kul tid på skolan jag var på men jag började längta tillbaka till studentlivet igen. Att få bestämma lite över mina egna tiden, ta en öl efter plugget utan att gäspa stort och nästan somna av utmattning från alla intryck och så vidare. Bara det att jag nu kan tvätta i tvättstugan mitt på dagen under vardagarna är en lyx, haha! 
 
Sedan har veckan rullat på med generalmöten och plugg. I onsdags var jag äntligen (!) och såg Fantastic Beasts and Where to Find Them. NI som känner mig vet ju att jag ÄLSKAR allt som har med Harry Potter att göra och det kändes så bra att få vara tillbaka i Rowlings värld igen. Kommer troligtvis ett eget inlägg om det. Dock har nog torsdagen toppat dagarna denna vecka. Först med en ytterst tråkig föreläsning och sedan blev det bättre och bättre med så mycket skratt. Efter lunchen hade jag ont i mina kinder av allt skrattande. Den dagen var nog en av de längsta i litt liv för vi fick känslan av att den aldrig tog slut, haha! Jag tog ett viktigt beslut i mitt liv. Jag har från och med nu lovat mig själv att jag inte ska svika mig själv igen och alltid gå efter magkänslan. Från och med nu ska jag bara omringa mig av personer som får mig att må bra. Fredagen bestod av generalgrejer, det tar mycket av min tid men det gör inget. Vi har så kul ihop och arbetet går framåt! Vi hade under fredagseftermiddagen det första mötet med faddrarna inför insparken (kul!!!) och sedan planerade vi inför ett framträdande vi ska ha på en sittning för lärare ikväll. Hann till och med en sväng på stan och köpte mig en ny outfit (det är jag värd!) innan jag begav mig hem till Linda och Martin. 
 
Hyfsat bra vecka ändå. Dock har jag inte varit bra på det här med bilder och kameran har under den senaste tiden fått stanna hemma... Men på måndag åker jag, Linda och Elin till Berlin och då kommer jag att ta mängder med bilder! 
 
 
 
Jag har insett att denna termin fört med sig så mycket nya bekantskaper som jag är så otroligt tacksam över. Jag har verkligen så fina vänner som jag gillar otroligt mycket. Det betyder verkligen allt!