29 februari
Det är inte varje år man har chansen att få skriva detta datum. I år är det skottår och idag är det självaste skottdagen, mycket trevligt! Tänkte köra på en liten lista på vad som har hänt idag (förutom att jag köpte gymkort och tränade, haha!), både saaker jag gjort men ändå lite grejer jag tycker var viktiga händelser för dagen. 
  • Vaknade upp och såg först att svenska Alicia Vikander vunnit en Oscar för bästa kvinnliga biroll. Så stort och väldigt kul för henne, hon är ju riktigt duktig. Hon kommer att gå långt denna unga tjej!

  • Och när vi ändå är inne på Oscarsgalan så vann ju (ÄNTLIGEN!) Leonardo DiCaprio en Oscar (för bästa manliga huvudroll som han spelar i filmen The Revenant, så bra film! Se den!). Han hade tufft motstånd, bland annat Matt Damon (The Martian, en också riktigt bra film som ni också måste se!), men Leo är ju verkligen värd den! Han har ju varit nominerad ett antal gånger utan att vinna, men denna gång gick det hela vägen hem för honom! Kul att The Revenant vann för bästa foto också, sa det precis när vi sett den på bio att "vinner inte de för bästa foto vet jag inte vilken film som skulle kunna göra det!". Och se! 

  • Hade över mamma på middag. Så skumt att få besök av sin mamma och bjuda på middag. Ibland glömmer jag bort att jag faktiskt har flyttat hemifrån och bor här i min lägenhet i Uppsala... Bjöd på en vegitarisk gryta som serverades med bulgur, riktigt gott! 

  • Gav mamma min nyckel till huset, imorgon har det nya ägare. Spännande!

  • Bajen vände från att ha legat under med 0-2 (efter tre minuter) till att vinna med 4-2 på hemmaplan mot Ljungkile i Svenska Cupen. Forza Bajen!

  • Vädret idag har varit soligt, lite kallt men ändå så perfekt som en dag i slutet på februari kan vara. 
 
 
 
Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner till sängs. Imorgon ska jag vara pigg och glad för vi börjar att studera ett nytt språk i kursen. Detta språk är danska så jag måste vara mer koncentrerad än tidigare (då vi haft norska, som jag tycker är enklare att förstå). 
Äntligen
Idag gjorde jag något som jag pratat och tänkt att göra ett bra tag nu. Jag gick och skaffade mig ett gymkort. Jag har inte tränat regelbundet sen fotbollstiden (förra sommaren typ?) och jag börjar känna av det i kroppen. Är stel, får lätt ont i ryggen och kan inte sitta still en längre tid. Sen har jag ingen koncentrationsförmåga alls... Men vi har stött på hinder de senaste veckorna, jag och LInda blev förkylda, vi hade tenta och så vidare, förkylningen är väl egentligen den enda riktigt bra ursäkten men nu är det inköpt. Elin och jag utförde ett väldigt lätt pass på gymmet idag och imorgon har vi bokat in oss på ett pass. Ska bli kul att komma igång med träningen igen! Vi har ju varandra att peppa och det är enklare att komma iväg om man tränar tillsammans. 
 
Firade detta med att inviga min nya träningströja från H&M. Haha, efter att ha tränat hela livet i fotbollströjorna var det kul med något nytt! (Nytt som i tröja utan bajenmärke och initialer, INTE FÖR ATT DET ÄR NÅGOT FEL MED BAJENMÄRKET!!!! Men ni fattar <3) 
 
Vi har har haft sån tur med vädret de senaste dagarna. Idag var det strålande sol så jag gick en liten omväg hem från gymmet. Ge mig D-vitamin i mängdet, tack! 
Söndagssol
Hej vänner! 
 
Idag vaknade jag till av att jag fick ett meddelande av Elin som skrev att det var soligt ute och att hon skulle fika med Moa (som också går i vår klass). Hon sa också att vi (jag och Linda, vi tre har alltså en gruppchat som oftast går varm om dagarna) borde ta oss ut och följa med. Det var bara att ignorera kroppen som ville ligga kvar i sängen och dega hela dagen och ta en dusch, äta lite frukost och möta upp Elin och Moa på Stocken (Stockholms nation). Vi satt och fickade/brunchade och sedan gick vi på stan en stund. Jag handlade lite nya ansiktsprodukter. Lite ansiktsmasker och ansiktsvatten, det ska bli riktigt kul att testa någon dag här i veckan! Tog en liten längre promenad hem och njöt av solen som värmde lätt. 
 
Väl hemma så kollade jag på gårdagens deltävling i Melodifestivalen. Molly var som vanligt supergrym! Så kul att hon gick vidare till final. Blev väldigt överraskad av Frans låt, gillade den väldigt mycket! Kommer bli spännande att se vilka som går vidare till final från andra chansen nästa vecka.