Nio mest gillade 2016
Älskar när olika sociala medier har tillbakablickar! Som Facebooks "Den här dagen", så kul att de tillbaka på saker man upplevt. Nu ska jag visa er de nio mest gillade bilderna i år på min instagram (@alice_svensson). Förra året såg mina nio mest gillade bilder på instagram ut så här: 
 
Lite av Åre, Thailand, USA, första natten i lägenheten, lägenhetsköp, mamma och Wilma på besök i Uppsala och mat. 
I år såg det ut så här!
 
På delad 8:e plats: 
 
Jag i familjens trapphus i Stockholm en höstdag.
 
"Det värsta med PMS:en är vad den gör med mitt psyke. Hur den förvandlar mig till en person jag inte är, en person jag inte vill vara. Hur den får mig att se på mig själv. Jag vet inte vad jag ska göra för att få allt att sluta men jag vet att träning får mig att må bra. Att få springa ifrån dessa jobbiga tankar om så bara för en stund." 
 
Denna bild fick jag så fina kommentarer på. Vänner som säger att de känner igen sig och som tipsar om vad som hjälper för dom. Vi måste stötta varandra både när det går bra och när det inte går så bra. <3 
 
På sjunde plats: 
 
Fina domkyrkan i Uppsala en höstdag. Den som i början av min tid där hjälpte mig att orientera mig i staden, haha!
 
På sjätte plats: 
 
 I Stockholm kan allt hända! Måste berätta att jag faktiskt står på en brygga, haha! Det var några som var lite oroliga, haha! Bilden är tagen för några dagar sen!
 
På femte plats: 
 
Minuterna efter att jag blivit godkänd på uppkörningen och äntligen tog mitt körkort! Ren jävla lycka! Som jag har längtat!
 
På fjärde plats:
 
 Innan avfärd mot Berlin med bästa brudarna! 
 
På tredje plats: 

 Terminen började dra igång och då också insparken för nya lärarstudenter jag var fadder. Avnjöt en cider med Linda vid ån när vi lyckats tappa bort vårt lag (fick fel intruktioner av någon, haha). 
 
På andra plats: 

 Nog den mest poseigaste bild jag någonsin publicerat! Men jag gillar den, det gjorde också mina följare! Våga fler poseiga bilder 2017!
 
Och slutligen, på första plats: 

Årets god jul-bild från mormor och morfars vardagsrum. 
 
2017... Ja snart är vi där! 
Moments från förra veckan
Var helt säker på att jag bloggat om händelser från förra veckan men det hade jag inte gjort... Så det får bli ett inlägg nu i efterhand med tre händelser från förra veckan. Ogillar egentligen att blogga i icke-kronologisk ordning men ibland blir det så. 
 
 
Tisdag 20/12 
Jag hade tagit fel på tiden och trodde at ja börjat 8:15 men jag började tydligen 10:15. Hade gått upp tidigt och duschat, sminkat mig och skulle precis klä på mig jackan då jag får en snap från Elin som väntade på bussen. Skickade ett svar och frågade vad hon höll på med då vi inte är i samma seminariegrupp (alltså så börjar vi inte samtidigt) och då skriver hon att det är hon som börjar 8:15 och inte jag... Fick spendera de kommande två timmarna med att kolla på Homeland, inte helt fel det med men hade behövt lite extra sömn... Efter seminariet blev det en tur på stan för att handla lite grejer till julklappar och sedan hem och packa, städa, diska innan jag åkte till Stockholm. Dock spenderade jag mycket tid med att fortsätta att kolla på Homeland och ta selfeis... Men när jag väl var klar med allt tog jag en promenad med Sandra som flyttat in i huset brevid. Avslutade promenaden med fika hemma hos henne. Så skönt med spontana träffar med kompisar som bor nära! 
 
 
Onsdag 21/12
Jag hade turen att få en sista-minuten-tid hos frisören. Har ju under den senaste tiden klippt mig på Wig Organic och jag älskar stället. Man blir så bra bemött och de är så otroligt gulliga! Har skrivit om dem tidigare och blir alltid så nöjd. Hon som klippte mig har aldrig gjort det förr, men det blev bra! Denna gång blev det endast topparna då jag sparar ut mitt hår så att jag om något år eller längre kan skänka bort de så att de kan göra peruker för de som har cancer. Känns som en bra gärning efter att många i min omgivning blivit och är drabbade. Förklarade vad jag hade för planer med håret och frisören klippte därefter. Sen brukar jag alltid tänka att hår är hår och att det växer ut. 
 
Fick håret lockat! Något som för frisöret tog typ 7 min hade tagit minst 25 för mig, haha! Kände mig i alla fall väldigt fin när jag traskade runt på stan.
 
 Sedan gick jag i affärer med min moster, åt lunch och köpte julklappar. En bra dag! 
 
 
Torsdag 22/12
Jobbdag! Jag hade tre pass på jobbet inbokade i december. På torsdagen hade jag det längsta på 11,5 timmar. Var dock lite ovan då det var ett tag sedan jag jobbade men det gick bra! Avslutade med att laga mat och disken gick snabbt så jag hann sitta och se julkalendern innan jag åkte hem. 
 
Fick en ask med Noblesse av jobbet som en liten julgåva. Denna njöt jag av på kvällen samtidigt som jag kollade på serier.  
Tillbaka till vardagen
Idag kommer jag att återgå till lite mer vardagssysslor så som plugg. Eller jag kommer att sätta mig ner några timmar och sätta mig in i det vi gått igenom och komma ikapp en del. Det är planen i alla fall! Måste ta och sätta fart med pluggandet då januari kommer at vara en månad med en hel del att göra då insparken drar igång och det är mycket att fixa. Tänker mig att det är bra att få så mycket som möjligt gjort nu.
 
Igår tog jag, mamma och Lasse en promenad, det är lika bra att passa på när Stockholm bjuder på fint väder! Vi började gå längs Norr Mälarstrand, förbi Stadshuset och vidare längs vattnet tills vi kom till Skeppsholmen där vi vände. Mamma och jag styrde sedan stegen mot mellandagsrean och Lasse avböjde för att kolla på bandy. Hittade lite plagg som jag spanat in tidigare (men taktiskt väntat med att handla tills rean) och sedan traskade vi hem och fikade. Mina ben och fötter var helt slut kan jag ju be att få tala om. Vid 18 tog jag bilen bort till mormor och morfar och hämtade dem, vi skulle äta middag hemma hos oss. Vi hade en mysig kväll med god mat och trevligt sällskap. Skjutsade sedan hem mormor och morfar igen och drog på mig pyjamasen det första jag gjorde, så trött efter en intensiv dag.
 
 Stadshuset. Så fin plats (ett minus är dock att det är så mycket folk...). Kommer ni ihåg dessa bilder jag tog för typ exakt ett år sedan?
 
 Gillar denna stad ändå! Mysigt att vara hemma igen! 
 
 
 Åh nej! 
 
 "Kom med på en promenad, det blir kul!", sa de... 
 
Alltså de sista bilderna... Hahaha! Så typiskt oss! Nu är det dags att träna lite med Försvarsmaktens träningsapp (FMTK), duscha och sedan börja dagen med lite läsning (har lite kapitel i kurslitteraturen att ta igen). Hoppas att ni får en fin dag!