Tankar på stranden

Idag fredag har vi spenderat en hel del tid på stranden. Jag parkerade mig på solstolen och gick bara därifrån om jag verkligen behövde (alltså typ toalettbesök). Vid lunchtid gick vi tillbaka till hotellet (äter frukost, lunch och middag då de har bland den godaste maten jag har ätit här!), åt lunch och vilade en stund innan vi gick tillbaka till våra solstolar för ytterliggare några timmar i solen. Har dock varit extra försiktigt och varit väldigt noga med att smörja in mig så jag har för en gång skull inte bränt mig, heja mig!

Kag har dock inte bara legat på en solstol och tittat upp i himelen. Jag har bland annat lyssnat på Ahmad Khan Mahmoodzadas sommarprat. Ahmad är skådespelare och spelade huvudrollen i Flyga drake (läste boken den sommaren den var populär, så bra bok!) och blev i och med hans roll tvungen att fly från sitt hemland Afghanistan helt själv när han var 15 år gammal. Han hamnade efter en lång tid på flykt i Sverige. Tårarna var nära att komma flera gånger under hans berättelse. Det är så orättvist att vissa ska ha det så förjävligt att de måste fly från det som borde vara trygg och säkert, att de ska behöva lämna familj och vänner för att kunna få ett normalt liv utan att behöva vara rädd för sitt liv. Jag tänker på alla miljontals människor som idag är på flykt och lämnat sina hem för att försöka få det bättre. Jag tänker också på alla dom som inte kan fly utan tvingas stanna kvar. Jag kan inte sätta mig in i hur det måste känna, men det känns orättvist. Världen kan vara en sån hemsk plats! Det är i alla fall ett viktigt sommarprat som ni alla borde lyssna på! Ahmad är just nu aktuell i icareklamerna så ni kanske redan känner till honom? In och lyssna i alla fall, tycker att han var tiktigt duktig!

Sedan har jag fortsatt att läsa min bok. Det var ett bra tag sedan jag läste på engelska och det går framåt, det blir lättare och lättare för varje sida. Jag kommer förhoppningsvis snart in i det igen för jag tycker att det är roligt att läsa en bok på engelska om det är det språket författaren skrivit på. Sen vill jag ju bli bättre på engelska då jag känner att jag försämrats sen jag läste det i gymnasiet. Språk är verkligen en färskvara som man måste ta hand om. Spanskan är ju nästan borta, eller vissa saker kommer jag ihåg men det tar lång tid att komma på saker som borde vara självklara. Men jag har haft lite nytta av den här i Italien, men att vara här får mig också att vilja kunna prata italienska för det språket är verkligen så fint! Haha, det är många språk som jag skulle vilja kunna bara sådär. Tyvärr fungerar det inte riktigt så!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress