Hello , it's me!

Hej vänner! 

Nu är vi inne i en hemtentaperiod igen, därav dåligt med uppdatering här på bloggen. Helgen blev hyfsat lugn med lite vin, lite barhäng och brunch på nation (hade tänkt på amerikanska pannkakor hela veckan). Under söndagen gjorde jag i stort sett ingenting vilket behövdes kan jag be att få tala om. Det var länge sedan jag hade en sådan här lugn helg. 

Jag har dock tappat räkningen på hur många dagar jag har haft ont i huvudet. Tar en alvedon lite då och då och dricker mycket vatten men det går inte över. Tror att det har att göra med att jag sitter framför datorn väldigt mycket, får tvinga någon att massera min nacke. På torsdag ska i alla fall hemtentan in och då kommer jag tillbaka hit till mitt lilla hörn på internet. Ni får helt enkelt hålla ut tills dess!

Bildbevis på att jag var på gymmet i söndags!
 
 CSN trillade in på kontot igår och jag passade på att handla på mig en massa mat. Fick med mig allt hem också, tur det för ett tag var jag lite orolig att jag skulle behöva handla i omgångar. Men med ryggsäck och cykel kommer man långt!
 
 Igår, precis innan jag skulle sova middag (haha, var så trött och hade huvudvärk) så plingade det på dörren och brevbäraren stod där med ett paket som innehöll min nya jacka. Det var ju en rolig start på veckan!
 
 Och här är vi nu...
 
En lugn helg
Äntligen en hel helg i Uppsala. Eller typ två veckor i Uppsala utan några resor till Stockholm. Det har verkligen varit mycket resande under en längre period nu och det var skönt att inte behöva hoppa på tåget till Stockholm igen. Nu blir jag kvar i den här staden i minst två veckor. Så skönt!
 
I veckan har jag haft en hel del att läsa och jag har för det mesta bara suttit hemma och läst och läst och läst. I onsdags bytte jag ju miljö och var på biblioteket och läste. Annars hade jag två seminarium, ett på torsdagen och ett på fredagen och igår bytte de även mitt fönster i lägenheten. I och med det blev det rätt dammigt och jag passade på att städa hela lägenheten när jag kom hem. Kändes så skönt att få det gjort! Möblerade dessutom om lite grann och fick en känsla att rummet blev mycket större. Känns kul att variera lite! 
 
Nu är planen att skriva lite på hemtentan och sedan vara på gymmet vid tre då jag ska gå på ett Pump it- pass med Moa. Denna helg ska fokuset ligga på lugn och ro och må bra.  
 
En bild från tidigare i veckan
 
Då jag hade hantverkare hemme hos mig igår (och de kom tidigt på morgonen) så flydde jag och satte mig i skolan och läste en timme innan jag började. 
 
 Efter seminariet, lunch i skolan samt lite plugg och en sväng till matbutiken åkte jag hem och städade. Så skönt att bli av med allt damm! 
 
 Sedan firade jag in helgen med en lång dusch, ansiktsmask och lite vin och sedan bra sällskap. Så skönt att få peela rent ansiktet och sedan slippa sminket en kväll (inte för att jag använder så jättemycket smink annars men det var i alla fall så skönt!
Kungsträdgården
Hej på er vänner!
 
Läger just nu är att jag är begravd under en hög av böcker som ska läsas. I skrivande stund befinner jag mig på Carro (Carilina Rediviva, universitetsbiblioteket) med Elin. Vi behövde byta studiemiljö och satte oss här (de byter fönster i mitt hus så hela min lägenhet skakade när de sågade (?) bort fönstren idag...). Senare ikväll ska vi på möte inför höstens inspark, jag och Elin är taggade på att vara faddrar och lotsa våra nya reccar in i studentlivet här i staden.
 
Medans jag fortsätter att läsa ännu en tråkig bok (fast den förra var hyffsat bra, de pendlar i att vara bra och dåliga...) så kan ni få se lite våriga bilder som jag tog i Kungsträdgården i måndags. Lånade mammas cykel och cyklade dit på morgonen då det inte var så mycket folk där. Dock var det egentligen några dagar för tidigt men eftersom det var den enda dagen jag kunde gå dit så fick jag göra det bästa av situationen. Det är ju en vårtradition att fotografera blommorna och eftersom jag inte bor i Stockholm längre blir det svårare att se den fulla utvecklingen från kala träd till att träden skiftar till rosa för att sedan bli gröna. Det var i alla fall lite rosa och vårigt i måndags!