Måndagsglädje
Allt känns så otroligt bra just nu! Helgen i Stockholm var supermysig och jag kom hem till Uppsala ganska sent söndag kväll. Hann äta middag med delar av familjen också innan jag tog tåget upp och det är ju alltid kul när man hinner det. Idag har det stått föreläsning/seminarium på schemat och jag satt kvat i skolan till strax efter halv sju. Skrev äntligen klart den där analysen och skickade in den. Den ska vara inne imorgon bitti men blev klar med den idag, vilket känns otroligt bra för att vara mig. Haha, jag som annars alltid är ute i sista sekund. Men det har varit en väldigt bra måndag, trots att jag varit lite mer virrig än vanligt. 
 
En annan rolig grej var att jag idag vaknade upp och såg snö utanför fönstret. Mycket höll sig också kvar under dagen och jag kunde gå från ica och se snö runtomkring mig. Det kändes så fantastiskt! Älskar när vintern är kall och faramför allt vit. Sitter och följer uppdateringarna från Åre på både facebook och instagram och längtar tills jag kan åka dit och spendera lång dagar i backen. 
 
Bild från lördagskvällen när jag var på väg hem från jobbet.
 
Väl hemma möttes jag av detta. Nybakade lussebullar! 
 
Under söndagsförmiddagen ropar mamma från diverse rum i lägenheten, jag går dit och frågar vad det är hon ropar om. "Jag vet inte om jag får göra såhär, men jag gör det ändå!". Jahap! Ett nytt projekt är nu startat! Haha!

Söndagsselfie med filtret "kändis" (finns i twitters app), undrade om jag skulle bli en kändis om jag använde det? 

Hello, som Adele skulle ha sagt.


Min utsikt från lägenheten denna morgon!
 
Min utsikt lite senare under förmiddagen. 

Och klockan när jag gick hem. Tror föresten att jag kanske satte igång ett larm i skolan... Hoppas inte! Det började i alla fall pipa lite lågt när jag gick ut... 

Vi får se hur mycket som är kvar imorgon! 
 
Nu ska jag ta och sova. Imorgon har jag en hel del på "schemat", föerläsning vid 13:15 men har en del att läsa innan den. Vi har som tidigare under terminen två kurser parallelt och i barn och ungdomars läsning är det en hel del att läsa! Men det är ju en del böcker som man redan läst (typ Twilight, Pippi Långstrump, Tand brun, tant grön och tant greddelin och så vidare). Men jag behöver energi också! Tjejerna vill till IKEA imorgon och dit skulle jag behöva åka också, får se om jag hinner. 
Going "home"
Hej på er! Hoppas att allt är bra med er! Med mig är det fint! Trots att några av dagens planer blev inställda... Men jag befinner mig på tåget och är på väg till Stockholm. I eftermiddag ska jag jobba och sedan ska jag mysa med familjen och lite sånt. Det ska ffaktiskt bli skönt att åka hem till Stockholm igen Nästa termin hoppas jag dock på mindre resande, det känns som att jag har farit runt alldeles för mycket denna termin. Apropå denna termin så har den ju gått jättesnabbt! Det är någon månad kvar (vi slutar ju i mitten av januari). Tänk att jag sen bara har 4,5 år kvar på min utbildning! Läskigt!
 
Nu ska jag sätta mig ner och fortsätta på min analys. Bra sätt att döda tid då det kommer att ta mer än en timme att åka. 
 
 
Idag är vädret regnigt och grått med inslag av vind från alla håll (á la Uppsala!) 
Snabbrepris
Okej bloggen! Vi kör en snabbis på vad jag har hittat på sen jag skrev sist. Ledsen för långt inlägg och att det ekar tomt här på bloggen. Hoppas att nästa vecka blir en bättre vecka rent bloggmässigt för denna har varit ganska rolig. 
 
Lördagen:
Mötte upp Elin, Linda och Martin för att äta brunch. Dock visade det sig att Snerieks inte hade brunch på grund av att de senare under eftermiddagen skulle vara beer pong- turnering. Efter att kollat runt, åkt till en annan nation som också var stängd, så hamnade vi på Östgöta nation och deras vofelbuffé. Riktigt trevlig! Nästa gång tar jag dock en "dagen efter-tallrik" (bacon, scrambled egg, stekt potatis och rester från nationeras returanger från kvällen innan). Cyklade hem, fotade lite på vägen (det får ni se vid ett annat tillfälle då bilderna fortfarande är på kameran. Under kvällen mötte jag upp Linda, Martin och Adam och besökte pubar. Först blev det Snerikes och deras beer pong-turnering och sedan GH's (Gästrike-Hälsinge nation) pub. Det var i alla fall en riktigt trevlig kväll! 
 
 
"Lite sen till brunchen men jag hinner ta några selfies...", så typiskt mig! 
 
Typiskt att detta händer när vi väl plannerat att gå dit!
 
Men det här var ju rätt bra det med! 
 
Ni skådar denna dags instagrambild! 
 
Bör skaffa mig offentliga vinglas...
 
 
 
 
Söndagen:
Under förmiddagen kom min mamma och moster över och hjälpte mig att montera "garderober". Det är alltså tre köksskåp som står i mitt rum (bor ju i en liten etta), där de ena innehåller min kyl och frys och de andra ska inredas till garderober. Jag har inte börjat använda denna kyl/frys än men jag kommer när allt är mer fixat! Tanken var att det skulle ggå hyffsat snabbt men de stannade till 21:45. Men det var kul att ha dom här! Det var för övrigt väldigt kallt ute och jag var ut till bilen och lastade in och ut saker och var tvungen att gå in efter typ 2 minuter. Hur kommer jag att överleva vintern?
 

 
Måndag:
Hade ingen lektion eller föreläsning men satt på universitetet och försökte få ihop min analys om hur förhållandet mellan barn och barn skildras i boken En komikers uppväxt (av Jonas Gardell). Minusgraderna påminde oss om att vintern är på väg. Fick nästan "skrapa" sadeln under morgonen. Dagen spenderades i alla fall med analysen, kort och gott! 


 
 
Folk i korridoren pratade (läs: skrek!) till varandra så att det skar in i mina öron. Tog halsduken till hjälp! 
 
Det är viktigt med fika!
 
Typ här någonstans började fokuset försvinna...! Haha!!!
 
Tisdag:
Hade seminarium på förmiddagen och redovisade det jag hittills gjort i min analys. Gick väl sådär men fick allting sagt. Efteråt satt vi kvar i skolan och skrev. På kvällen kopplade jag bort plugget och tog ett glas vin på Wermlandskällar'n (Värmlands nation).  
 
Dagens känsla!
 
Onsdag:
 
Emma kom på besök! Mötte upp henne på stationen och sedan åt vi lunch med Elin, Linda och Martin. Vi gick på stan och shoppade lite nu när vi fått CSN, bland annat fick det bli ett par nya svarta jeans (lycka, ska nu slänga mina gamla och trasiga som inte längre är svarta <3). Emma och jag avslutade dagen med att fika hemma hos mig och snacka lite. Sedan sa vi farväl. Emma drar iväg till Nya Zeeland på måndag och är borta i tre månader. Är så avundsjuk men hon har lovat att uppdatera om resan så jag är ändå ganska (!) nöjd. 
 
 


 Torsdagen:
Vi påbörjade en ny kurs som heter Barn och ungdoms läsning. Den tror jag blir rolig, dock har vi en hel del böcker att läsa! Dock barn och ungdoms-böcker men det är en hel del. Vi satt kvar i skolan och skrev och kom på att vi behöver någon form av paus eller belöning och bestämde oss för att mötas upp senare på kvällen på någonnations pub och ta ett glas eller två (det blev tre). Efter att ha frågat klassen om någon ville med (det ville ingen, vi var tydligen för sent ute med att fråga) så blev det tillslut jag, Elin och Moa. Vi hade i alla fall sjukt trevligt! Kom hem ganska sent och kollade på det senaste avsnittet av Paradise Hotell innan jag somnade.  
 


 
 Vi svängde också förbi Stadshuset och läste denna som är en av böckerna på litteraturlistan. Dock fick vi läsa den där då det var ett referansexemplar. En biblotikarie såg frågande ut när vi satt tre tjejer i en soffa och läste Alfons och jag förklarade att vi pluggade. Haha! 
 
 
Idag:
Jag har idag inte lämnat hemmet. Jag har istället skrivit på min analys (det går så segt!!!), handlat en julklapp på nätet, nätshoppat lite till, ätit mat och funderat på livet. Nu ska jag skriva klart en del i min uppgift och sedan bege mig mot Linda. Det blir en lugn kväll ikväll, känns bra då pappa kommer ochhjälper mig med en IKEA-byrå imorgon (och att jag ska jobba kväll imorgon också).