Födelsedagen
För exakt en vecka sedan fyllde jag 21 år. Känns inte som att det är så mycket som kommer att förändras. Nu kan jag i och för sig gå ut och festa i USA, dock har jag inte varit där sedan 1997 och då var det ju inget som störde mig, hehe. Jag hade i alla fall tänkt att visa lite bilder som jag hann ta på födelsedagen i alla fall. Är rätt så dålig på att ta bilder vid sånna tillfällen men några blev det! 
 
Fint väder fick vi!
 
Och jag fick så mycket fina grejer av mina nära och kära. Mycket "flytta-hemmifrån-prylar" men det är bara roligt och bra! Kanske visar lite av grejerna vid ett senare tillfälle.
 
Detta år gjorde vi cheesecake. Dock hade jag ner en halv sats smet i golvet och sedan åkte en av cheesecakesen ner i golvet några timmar senare så det blev färre än plannerat. Men de som höll gick åt (och alla var nöjda!). 
 
Jag och finaste Jakob. Utan honom hade det inte gått, han är verkligen räddaren i nöden! 
 
 
Jag vill än en gång tacka för ALLT. Tänk att ha en sådan familj och vänner som jag har turen att ha. Så otroligt tacksam. Nu får vi se vad detta år bjuder på!
Skansen
Hej på er! 

Så skönt med fredag! Eller jag ska ju jobba på mitt "gamla" jobb imorgon så jag får ingen riktig helg. Men det känns ändå väldigt bra. Jag är för övrigt helt slut efter idag. Vi har nämligen varit på utflykt nästan hela dagen. Vi tog med eleverna till Skansen. Det blev lyckat kan jag säga! Vi såg en massa roliga och söta djur! Men nu är jag helt slut som sagt så jag hoppar fotbollsträningen. Har gått så mycket idag så lite motion har jag ändå fått. Kanske tar och kör lite styrka här hemma, bara för att! Men det är ingen idé att åka till fotbollsplanen då hjärnan är helt mosig och jag inte tänker helt klart av tröttheten, haha! 


En säl :)

Björnarna såg ut att ha det så skönt när de låg och vilade. Tänkte tanken att det skulle vara skönt att lägga sig där i mitten någonstans (om de inte attackerar så klart!).

Jag just nu (tackar tekniken för filter på bilderna!)
Uppgift 2

I förrgår kväll efter jobbet satt jag hemma hos Jakob och kämpade med en blid i Photoshop. Sista dagen för den bildbehandlingskursen jag läser är den 6 juni, jag har haft nästan ett år på mig och så klart är jag ute i sista sekunden som vanligt. Trots planering går det segt att få saker och ting gjorda. Tror att det har att göra med att allt är på distans. Men jag ska hinna! I förrgår gjorde jag den andra uppgiften (av fyra) och det var lite pilligt. Jag skulle ta bort lite hårstrån, öka kontrasten och byta färg på en rutchkana från gul till röd. Tänkte att det här går nog snabbt, men jag satt ett bra tag och fixade. Det är ett väldigt pilligt jobb! I efterhand kanske jag hade arbetat mer med att få bort lite mer hårstrån och grässtrån, men jag löste det nog ganska bra i alla fall! Blev nöjd med resultatet och tanken är att man inte ska se ändringarna med blotta ögat, om man zoomar in och ser hör det kanske inte så mycket. 

Men tiden gick ändå snabbt! Det är faktiskt ganska roligt att fixa med bilder! Känner att det ska bli ännu roligare att ta fram kameran nu när man kan leka lite med bilderna i datorn också! 

 
Före / Efter
 
Det vi skulle göra är att ta bort hårstrån, öka kontrasten och byta förg på kanan från gul till röd. Jag fick ett mail igår som sa att jag blivit godkänd. Så det känns bra! Är faktiskt rätt så nöjd med resultatet, jag har ändå inte hållt på med Photoshop så mycket.
 
Nu ska jag på ett "studiebesök" till ett mörkrum. Alla lektioner ser vi på datorn och även denna lektion som tar upp mörkrummet och hur det påverkar dagens teknik osv. Ska bli spännande! Var ju i ett när jag var på universitetet i Edinburgh och kollade deras fotoutbildning. Riktigt häftigt kan jag säga! :)