Sjukhusvistelse
Vaknade vid fyra/fem inatt och hade så ont i halsen och det var så varmt i rummet. Jakob vaknade till av att jag vände mig och gick upp och gav mig vatten (<3). När han somnat om skrev jag till mamma och sa att när vi ätit frukost går jag till läkaren. 

Sagt och gjort. Straxt efter nio traskade vi iväg till det närmsta sjukhuset några hundra meter härifrån på huvudgatan här i Hua Hin. Fick skriva in mig och sätta mig ner och vänta. En sjuksköterska (tror jag?) kollade blodtryck, temperatur, vikt och längd och frågade vad som var fel. Sedan fick vi sätta oss mer och vänta igen. En kort stund senare kallades jag in till en läkare som ställde några frågor, kollade i min hals och sa att jag skulle få antibiotika och en salva (som skulle typ totalbedöva halsen om jag verkligen inte kunde svälja och fick extremt ont). Sedan fick jag och Jakob (som var med hela tiden) sätta mig vid några andra stolar innan jag fick betala och fick min medicin. Vi var ute strax efter tio så det hela gick väldigt snabbt och smidigt. Dock vet jag inte vad det är för fel. Hallsfuss? Halsböld? En sjukt skruvad förkylning? Vad vet jag! Inga prover togs så sjukhuset kan ju inte heller veta något? Aja, i fem dagar ska jag äta antibiotika och sedan hoppas jag på att jag blir frisk! Däckade i sängen efter lunchen och undrar om det kan vara medicinen. Länge sedan jag åt antibiotika och får man det i Sverige är det ju för att man verkligen, verkligen behöver det. Och då var jag verkligen sjuk. Här kan man ju få tag på det utan recept... 

Alla bloggare får ju sådana där goodiebags. Här är min! Lite antibiotika och den läskiga salvan...


The day
Idag orkade jag inte ligga på rummet hela dagen. Vi är ju faktiskt på semester och jag vill kunna ligga i en solstol, under ett parasoll på stranden. Under morgonen pendlade jag mellan tanken av att gå till en läkare (på grund av min hals) och att gå till stranden. Då halsen efter frukosten kändes lite bättre så bestämde jag mig för att gå till stranden. Dick har halsen varit väldigt upp och ner idag. Ibland bättre, inland sämre. Men men, det var inte mycket sol idag då det var många mörka moln på himmelen och inget blått över huvud taget. Sen låg vinden på riktigt rejält efter lunch så vi bestämde oss för att dra oss tillbaka innan klockan tre och sen såg vi regn lite längre bort. Vi gick och köpte oss glass och lite annat nödvändigt på vägen tillbaka. 

Lite "sol" tittade fram ändå... Drack denna vattenmelonshake medan jag lyssnade på Zara Larssons sommarprat. In och lyssna gott folk! Sjukt bra sommarprat. Världen behöver fler tjejer som Zara!

Lunch!

Mamma skrev "Glass e gott både före o efter maten!!". Jag lyssnade på henne och hopps att jag tog tillräckligt med laktostabletter, haha!
Sjukstuga
Idag fick bli en vilodag för mig. Höll mig på hotellrummet med halstabletter, tv-serier, mobilspel och min bok. Känner mig lite bättre men halsontet kom tillbaka sen när vi gick ut för middag. Hoppas att en natts sömn ska göra mig frisk!

Köpte proviant inför dagen. Runt 35 kr blev det på och då stod tet för halva kostnaden. Haha, galet i jämförelse med Svenska priser!

Kakorna var tyvärr ingen höjdare... Godare med svenska eller göra egna slår ju faktisk allt!

"Köpt" (med låtsaspengar) mig en ny bil på mitt mobilspel!

Jakob tillbringade dagen på stranden och jag var sugen på glass. Utan att han visste det köpte han med sig en till mig hem! Alltså telepati eller vad?

Förutom middag har vi mätt mått för en kostym till Jakob hos en skräddare. När vi ändå var här så kände vi att det var lika bra! Jag spontanköpte två sjalar, jag är nöjd i alla fall! Vi har köpt med oss ytterligare två glassar med oss hem som vi ska äta. Denna gång blir det en Magnum mandel för min del! Så gott!