Last Day
Igår hade vi den sista heldagen i Edinburgh och Skottland för denna resa. Väldigt tråkigt men det ska bli skönt att komma hem igen. 

Idag tog vi första bästa buss till The Royal Botanic Garden. Vi gick runt där ett tag, kollade på de blommor som fortfarande blommar och njöt av ett väldigt fint väder. 
Använde denna vän en hel del! (Och har gjort hela resan! Ni får se sen!) 

När vi kände oss mätta på träd, blommor och gräs så tog vi oss tillbaka mer centralt där det blev lunch på McDonalds och sedan ett besök på Greyfriars Kirkyard. På denna kyrkogård ligger den alldeles vanliga polismannen John Grey begravd. Han skulle vara i stort sett okänd om det inte var för hans hund Bobby som låg och vakade över sin husses grav i fjorton år. Fin liten berättelse om kärleken mellan en husse och hans hund. Här sägs det även ligga en Tom Riddle som ska ha gett J.K. Rowling inspiration till Voldermorts riktiga namn i Harry Potter-böckerna. Dock såg vi ingen Riddle men vi såg en Black, en McGonagall och även någon James. 


Alla bilderna är på kameran! ;)

När vi ändå var inne på Harry Potter spåret så var vi tvungna att besöka The Elefant House. Ett café där Det sägs att Rowling satt och skrev på de första böckerna om den unga trollkaren. Det blev te och en millionar shortbread för mig med fin utsikt över slottet (dock fick jag luta mig bakåt väldigt mycket för att se slottet). Men det är fint! Så värt ett besök när man är i staden!!! 
Det bästa? Toaletten fullklottrad från golv till tak med citat, tack till J.K. Rowling och annat Harry Potter-relaterat.


Middag åt vi med Carol och Robert. De vi bodde hos förra gången vi var här. Så kul och trevligt att se dom igen! Sen blev det ett besök på The Inn on the Mile. Trevligt ställe som också är värt ett besök om man är i stan! 

En söndag med utsikt!
Förra gången vi var i Edinburgh ville vi besöka Arthur's Seat i Holyrood Park. Det är en kulle (berg?) där man kan fö en fantastisk utsikt över stan. Men den gången hade vi typ en riktigt fin dag här och då, den dagen, sa vi "vi tar det imorgon" och resten av dagarna i Edinburgh blev regniga så vi kunde inte gå upp... Haha, så typisk! Så då lovade vi oss själva att nästa gång vi besöker staden så ska vi upp! 

Så kvart över nio gick vi från vårt hostel, köpte med oss lite matsäck och började gå. Vi valde att först gå upp för den största kullen (det visade sig att berget/kullen hade flera toppar, vilket vi inte visste). Sedan fikade vi lite för att ladda på med lite energi och gick lite längre ner för att sedan börja gå uppför en annan av topparna för att äta lunch där. Man fick en väldigt fin utsikt över staden! Trotts av och på-väder och kyliga vindar så var det så värt det! 


On the top of Edinburgh! Lunch with a view!


Sedan började vi att gå tillbaka. Landade lite på vårt hostel och gick sen till The National Museum. Väldigt fint med bra utställningar. Dock såg vi inte så mycket då vi inte hade så mycket tid men en sak som jag verkligen kan rekommendera är att åka upp till museets takterrass och kolla på utsikten. Så fint! 


Emma lär sig nya saker! 


Efter museet var det dags att fylla på energin. Det gjorde vi med en fika. Jag tog en te och till det en sjukt god kaka (bakelse? Kakbakelse?). Den var i alla fall väldigt god! Sedan blev det ett besök på Topshop, behövde någon tröja då jag har spillt ner två som jag hade med mig, haha! 

Mysigaste tröjan fick bli min! Kände att jag var värd något nytt efter att ha gått hela dagen!

Sedan var det dag för ännu en turistgrej. Vi besökte The Scott Monument som ligger precis vid Princess Street. För att förklara kort så är det typ ett stort torn med lite fina utsmyckningar. Vi hade hört att det gick att ta sig upp men vi visste inte helt säkert hur. Men vi gick förbi i lördags och då skulle de precis stänga. För 4£ fick vi gå de 287 stegen upp och gud vilken utsikt! Dock var trapporna lite läskiga (tyckte jag!) men det var så värt det! Nere på marken igen!


Middag blev det också. På en pub och vi båda åt Fish and chips tills vi nästan somna av trötthet! Vid 21 hade vi bokat in oss på en tour för att se Mary King's Close. En gränd som de rev de översta våningarna på husen runt omkring för att få plats med en stor handelsbyggnad, detta var på 1600-talet och de understa våningarna och en del av gatan finns kvar. En guide visade oss runt och berättade historier om de som bott där och hur livet var på den tiden. Det hela var väldigt kul och intressant och guiden väldigt bra!
Sen gick vi hem till vårt hostel allt för trötta för att ta ett enda steg till.
Lördag i Edinburgh
Igår hade vi fullt upp! Vi gick upp tidigt för att ha gott om tid på morgonen och för att komma till The University of Edinburgh i god tid innan de talks vi skulle lyssna på under dagen började. Vi fick en tygväska med information och sedan började vi leta oss fram. Universitetet är stort och är i flera olika byggnader i stan, så Emma fick exempelvis ta en buss till en annan del för att lyssna på några av sina talks. Vid två/tre var vi klara och gick in på första bästa matställe, det blev subway. Sedan gick vi runt på Prinsses Street (shoppinggatan) och i Prinsses Strees Garden som är en park precis mittemellan Old Town och New Town (som inte är så ny, haha!). När vi var trötta gick vi tillbaka till vårt hostel och sen åt vi middag på 10 to 10 in Dheli (indisk mat med hallalkött, gillar man inte tanken på hallal finns det mycket vegetarisk på menyn). Restaurangen var liten, mysig och billig! Så det är ett tips om ni är i stan! Väl tillbaka på vårt hostel började vi snacka med en tysk tjej som bor i samma rum och det slutade med att vi pratade i typ 2 timmar innan det var dags att sova. 


Talks

Till middag beställde Emma in ingefärsöl. Kvällen vi åkte hit sa hon att hon inte riktigt visste om hon gillade ingefära... Haha! Den var god i alla fall (jag tyckte att en halv burk räckte, det blev annars lite för mycket).