Sista november

Idag pratade vi lite om brandförlopp och handbrandsläckare på Ågesta. Vi eldade lite i klassrummet och sedan delades vi in i två grupper och gick ut för att göra två övningar. Min grupp satt inne i en container och eldade lite, vi kollade på hur elden betedde sig. det roliga var att vi blev klara tidiga så nästan alla i gruppen lekte "Burken" innan lunch. Och vet ni hur kul det var?! Jag som älskar lekar! Där sprang vi runt, alla i likadana kläder, alla runt 17-18 år och lekte. Det var i alla fall väldigt roligt!

 

Efter lunchen sökte vi i en annan container (igentligen är det två som dom har satt ihop med en trappa mellan våningarna så att det blir lite verkligare). Jag och Mathilda sökte denna gång. En rolig övning det här också! Vi skulle släcka lite eld och släpa ut en docka, så lite tungt blev det!

Det var min dag det! Fyra bilder bjuder jag på också! Nu blir det plugg!

Kaboom!!!

Vi kör på en såndär "Dagens Outfit"

Här inne satt vi och inspekterade branden och framför allt brandgaserna! När det blev för varmt och för rökigt gick vi ut, det skulle ju vara tragiskt om någon dog...

Mathilda och jag!

Power!

Såg att min vän Mathilda skrev om förebilder i sin blogg idag. Då kan ju jag passa på att skriva om en cool person, hon är i och för sig påhittad. Men jag tycker att hon är cool! Mulan bestämmer sig för att gå ut i krig och kämpa. hon tar sin fars plats i armén och därmed räddar honom från en säker död, trots att hon vet att om de kommer på henne med att inte vara en man så bli hon avrättad.

Disneys filmer från "min barndom" var så mycket bättre än de som visas på tv idag för barn. Jag gillar speciellt låtarna! Den här låten peppar mig och ger mig styrka! Hade den på hjärnan hela morgonen.

Tradition

Jag och min mormor bakar alltid "lussebullar" före jul. En mysig tradition som vi har! Fast jag är lite nervös inför den här "före-julen-tiden" i år! Det är inte kallt, det har inte snöat någonting alls denna säsong, bara lite frost! Tänk er en jul med regn och temperaturen runt +5? Usch!